Greșeala pe care trebuie să o eviți când pui varza la murat
Greșeala majoră pe trebuie s-o evitați când puneți varza la murat este folosirea de sare extrafină. Aceasta nu are ce să caute în butoiul cu varză, trebuie folosită doar sare grunjoasă
În ultima perioadă tot mai multe familii încearcă să-și pregătească necesarul pentru iarnă, asigurându-se că au alimente și conserve sănătoase și bio în cămară. De asemenea, pentru sărbătorile de iarnă trebuie pregătite din timp ingrediente de calitate.
Citeste si: Când se pune varza la murat? Reţeta secretă a bunicii
De pe masa românilor nu lipsesc de Crăciun sarmalele, iar pentru a avea succes în pregătirea lor, gospodinele își pun singure varză la murat.
În primul rând, la murat se pune obligatoriu varză de toamnă, care are frunze mai subțiri. Se vor folosi produse românești, iar pe acestea le puteți recunoaște prin faptul că din cotor pleacă mai multe nervuri principale. Cele importate au doar trei-patru nervuri principale.
Citeste si: Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Un alt aspect foarte important este folosirea cantității potrivite de sare. Se pune o lingură de sare pentru fiecare litru de apă sau 10 linguri la o găleată de apă.
Dacă locul în care păstrați butoiul cu varză nu este răcoros, lingura de sare trebuie sa fie plină, nu rasă. Chiar dacă varza iese puțin mai sărată, ea se poate pune la desărat cu cateva ore înainte de a pregăti mâncarea.
Greșeala majoră pe trebuie s-o evitați când puneți varza la murat este folosirea de sare extrafină. Aceasta nu are ce să caute în butoiul cu varză, trebuie folosită doar sare grunjoasă!
Citeste si: Varza românească, vândută străinilor
Ce trebuie să mai pui pe fundul butoiului: un știulete de porumb sau boabe de porumb, mărar uscat, o gutuie tăiată în jumătăți, piper, cimbru sau foi de dafin dacă agreați aceste arome, hrean pentru a nu se înmuia.
Apa în care ai dizolvat sarea trebuie să depășească varza. Pentru a te asigura că aceasta este complet inclusă în saramură, puneți deasupra, în butoi, un castron greu, care să apese verzele în saramură.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
De asemenea, foarte important este ca după aproximativ două-trei zile de când ați pregătit butoiul de varză, să barbotați saramura. Adică să suflați de mai multe ori pe un furtun introdus până pe fundul butoiului.
În acest fel, sarea și aromele care se găsesc pe fundul butoiului se împrăștie uniform. Aerisirea trebuie repetată de mai multe ori până varza este murată.