Ce îi așteaptă pe români în perioada sărbătorilor de iarnă?! Ministrul Sănătății a anunțat restricțiile
Românii se întreabă dacă vor avea parte de noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă sau nu. Ministrul Sănătății Cseke Attila a ieșit și a făcut precizări în privința acestui lucru.
România se confruntă cu valul IV COVID-19. Sute de persoane mor zilnic din pricina virusului. Autoritățile au impus noi măsuri pentru a stopa extinderea pandemiei Sars-Cov-2. În prezent, oamenii își pun întrebarea dacă vor exista sau nu restricții în perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun și Revelion.
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a răspuns la întrebarea pe care toți românii și-au pus-o în ultima vreme. Ce se va întâmpla oare în perioada sărbătorilor de iarnă, de Crăciun sau de Revelion.
Cum vom petrece sărbătorile de iarnă de anul acesta, în contextul pandemiei COVID-19
Klaus Iohannis a decis noi măsuri restrictive din cauza creșterii numărului de cazuri Sars-Cov-2. Astfel, că românii s-au trezit peste noapte cu noi reguli de respectat.
Cele mai afectate sunt persoanele nevaccinate. Oamenii nevaccinați au parte de circulație restricționată pe timp de noapte. De asemenea, persoanele care nu dețin certificatul verde nu au acces în baruri, restaurante, cinematografe, teatre sau mall-uri.
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a dat răspunsul mult așteptat și i-a anunțat pe români ce va urma în perioada sărbătorilor de iarnă.
El a oferit primele lămuriri despre restricțiile care pot apărea de Crăciun și de Revelion.
Ministrul a subliniat faptul că, indiferent de care ar fi restricțiile, românii ar trebui să fie responsabili și să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.
Cseke Attila susține că nu au o prognoză pentru luna decembrie, însă acest lucru va fi discutat în perioada care urmează.
În plus, modalitatea de desfășurare a sărbătorilor de iarnă depinde în mod direct de toți românii, dar și de rata de infectare care va fi.
„Cum vom avea sărbători sfinte depinde în primul rând de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur. Nu, din fiecare om suntem cei 20 de milioane sau 18 milioane, responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a