Ora de iarnă 2021. În noaptea de sâmbătă spre duminică, între 30 și 31 octombrie 2021, românii trebuie să-și dea ceasurile înapoi cu o oră. Desigur, este vorba doar de cele care nu se schimbă automat, precum cele de la telefoanele mobile de ultimă generație.

Ora de iarnă 2021. Cum trebuie să ne potrivim ceasurile?  

Odată cu trecerea la ora de iarnă, vom dormi mai mult.

Astfel, pentru a seta ceasurile la ora corectă, de exemplu ora 4:00 va deveni ora 3:00. Acest lucru înseamnă mai exact că ziua de 30 octombrie 2021 va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal.

De obicei, schimbarea orei și trecerea la iarnă se face după echinocțiul de toamnă. Atunci când, soarele traversează Ecuatorul ceresc și ajunge în Emisfera Sudică. Echinocțiul de toamnă a avut loc pe data de 22 septembrie.

De asemenea, schimbarea orei are loc de două ori pe an, în martie și în octombrie. În luna martie se trece la ora de vară, iar ceasul se dă cu o oră înainte.

Ora de iarnă 2021: Schimbarea se face în weekendul 30-31 octombrie. Cum trebuie să ne potrivim ceasurile?

Ora de iarnă 2021: Schimbarea se face în weekendul 30-31 octombrie. Cum trebuie să ne potrivim ceasurile?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Ore de liniște în 2021 la bloc. Amenzi de mii de lei pentur cei care nu respectă programul de linişte!

Specialiștii precizează că trecerea la ora de iarnă poate avea efecte negative asupra sănătății organismului. Se pare că persoanele în vârstă și copiii sunt cele două categorii afectate. 

Totodată, medicii mai spun că pentru a trece mai ușor de noua schimbare a fusului orar, trebuie sa reduci consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante.

Deși sunt puțini care cunosc acest lucru, medicii susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul. Însă, nu toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului. Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele în vârstă.

Astfel, adaptarea completă a organismului la noul program se va intampla în aproximativ două săptămâni, așa că nu iti impune sa ai mai multă răbdare in aceasta privinta.

Citeste si: Zile libere noiembrie şi decembrie 2021: Ce mini-vacanţe vor avea românii?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si