„Guvernul României a aprobat astăzi, 28 octombrie 2021, proiectul de hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a unei donaţii de medicamente şi darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unităţile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19. Prin acest act normativ, Ministerul Sănătăţii acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societăţii Terapia SA”, au transmis cei de la Ministerul Sănătății.

Medicamentul va fi repartizat în unitățile care tratează bolnavii de COVID-19.

Citeste si: Cătălina a murit de Sars-Cov-2 imediat după ce a născut: „Atât de multă nedreptate”

Unde va fi eliberat medicamentul

Ministerul a reglementat, ca în această lună tratamentul să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală din partea medicilor specialiști, din Comisia de specialitate boli infecțioase.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Conform Protocolului Național pentru tratarea pacienților COVID, Favipiravir este recomandat pentru administrarea în formele ușoare și medii de infectare cu SARS-CoV-2, în prima săptămână.

Citeste si: Bilanț coronavirus, joi 28 octombrie. Alte 415 decese asociate COVID-19, inclusiv trei tineri de 24-28 ani

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si