Argumentul adus de Orban a fost acela că forma în care se prezintă acest proiect încalcă dreptul la muncă al oamenilor și îngrădește libertatea de alegere a acestora.

Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, respins în Senat

Săptămâna trecută, legea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă a fost respinsă în ședința de Senat, asta după ce doi senatori neafiliați ai PNL s-au abținut del a vot.

Cei de la PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege. 

În cazul în care senatorii neafiliați ai PNL, George Scarlat și Alexandru Nazare, ar fi votat „pentru”, proiectul ar fi trecut de camera superioară a Parlamentului.

Citeste si: Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier: Am sperat că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică

Liderul grupului liberal din Senat, Iulia Scântei, a declarat că fostul lider PNL, Ludovic Orban, este direct răspunzător pentru această situație. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În prezent, proiectul a ajuns la Camera Deputaților, care este cameră decizională. 

Ludovic Orban a pierdut cursa internă pentru președinția partidului PNL, astfel încât a decis să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată, săptămâna trecută a anunțat că urmează să părăsească grupul liberal din Cameră și va deveni deputat neafiliat. Alți 13 parlamentari liberali au procedat precum Ludovic Orban. 

Citeste si: VIDEO| Certificatul verde duce mallurile în sapă de lemn. Vânzările au scăzut chiar și cu 70%

Ludovic Orban: Vaccinarea nu se face cu forța

„Deși, trebuie să o spun foarte apăsat, eu sunt un susținător al vaccinului, al vaccinurilor în general. Eu cred în vaccinuri, m-am vaccinat, m-am vaccinat și cu a treia doză, i-am convins pe toți colegii, prietenii, cunoscuții, membrii familiei să se vaccineze, am fost implicat în aceste campanii de încurajare a vaccinului. De altfel, construcția Comitetului Național de Vaccinare s-a realizat în mandatul meu de prim-ministru în discuțiile pe care le-am avut cu președintele României și cu premierul desemnat, dl. Ciucă. Dl. Gheorghiță a fost recomandat de dl. Ciucă”, a spus Ludovic Orban pentru Digi24.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Consilier Parlamentul European, despre modul în care trebuie folosit ceritifcatul verde: „Sunt convins că și România poate, trebuie doar să vrea!”

„Practic, eu susțin vaccinul, dar vă mai spun un lucru, care este mai puțin abordat: este demonstrat științific faptul că o persoană vaccinată poate transmite virusul. Este demonstrat științific. Avem „n” cazuri de persoane vaccinate care transmit virusul.

Vaccinarea ne ajută pe noi. Cum ne ajută? Reduce riscul de îmbolnăvire și în același timp, dacă te îmbolnăvești- și sunt mii de persoane vaccinate care s-au îmbolnăvit -  ne ajută să nu dezvoltăm o formă severă. Dar nu împiedică răspândirea virusului de către o persoană vaccinată. O persoană vaccinată poate să răspândească virusul. Este demonstrat științific”, a completat Ludovic Orban pentru Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si