Ce nume se sărbătoresc de Sf. Mihail şi Gavril. Aceasta este ultima sărbătoare mare înainte de a începe Postul Crăciunului și în toate bisericile au loc slujbe speciale.

În data de 8 octombrie, în calendar ortodox 2021, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril. Vezi ce nume se sărbătoresc de Mihail și Gavril, dar și cele mai frumoase mesaje de Sfinții Mihail și Gavril pe care să le trimiți celor dragi care își serbează  onomastica.

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Mihail şi Gavril?

În limba ebraică, numele Mihail se traduce prin “Cine-i ca Dumnezeu”, iar numele Gavril se traduce prin “Dumnezeu este puterea mea”. Iar cele mai întâlnite nume sărbătorite în această zi sunt Mihai, Mihaela, Gabriel și Gabriela, dar sunt sărbătorite și persoanele cu nume derivate precum:

Mihaiela;

Mihăiță;

Mișu;

Mișa;

Mihuț;

Mihalache;

Mihăilă;

Mihnea;

Mihu;

Mihalcea;

Michi;

Gavrilă;

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Gabi;

Gabriel;

Gabriela;

Găbiță;

Găbița.

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Mihail şi Gavril: Mesajul de La mulţi ani!

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Mihail şi Gavril: Mesajul de La mulţi ani!

Citeste si: Sărbătoare 8 noiembrie 2021: Ce nu ai voie să faci de Sf. Mihai şi Gavril. Tradiţii

Arhanghelul Mihail este implinitorul dreptatii dumnezeiesti, purtand in mana dreapta sabia de foc. La porunca Domnului, el l-a alungat din cer pe Lucifer, ingerul razvratit. Numele, de origine evreiasca( Miha’El),

se talmaceste „Cine este ca Dumnezeu?”( mi, „cine”;  ke, „ca”;  El, prescurtare de la  Elohim ). 

Arhanghelul Gavriil apare in ambele Testamente, drept calauzitorul spre adevar si vestitorul ceresc cel mai de seama al Cuvantului dumnezeiesc (fiind cunoscut mai ales datorita profetului Daniel si evanghelistului Luca).  Gabri’El  inseamna in evreieste „Dumnezeu a fost puternic”, tragandu-se din radacina verbala  gabar, „a fi puternic”.

La mulți ani de Sf. Mihail și Gavriil

De ziua numelui tău, îţi doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să te copleşească şi să strălucească în calea ta către fericire. La mulţi ani!

De Sf. Mihail şi Gavril, fie ca cei dragi să te înconjoare în căldura sufletelor lor într-o zi magică, iar fericirea să te ia in braţele ei în acest moment special!

Arhanghelul Mihail, inger al adevarului si al dreptatii, sa-ti stea alaturi mereu, la bine si la greu, sa-ti lumineze calea si sa-ti arate destinul. La multi ani Mihai/Mihaela!

La mulţi ani şi fie ca Sfântul al cărui nume îl porți să te călăuzească mereu!

O zi frumoasă și o viață plină de bucurii! La mulți ani, Gabriel!

Azi fiind o mare sarbatoare, Sfintii Mihail si Gavriil si ziua numelui tau, primeste din partea mea multe urari de bine, fericire, mult noroc si implinirea tuturor dorintelor!

Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări. Sfântul al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Multi Ani!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Mihail şi Gavril: Mesajul de La mulţi ani!

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Mihail şi Gavril: Mesajul de La mulţi ani!

Citeste si: Sf Mihail şi Gavril 2021: Tradiţii trebuie să respectăm cu sfinţenie

Fie ca din aceasta zi Sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Multa sanatate si un sincer La multi ani!

Sper ca ziua numelui tau sa iti aduca multe motive de a sarbatorii. La multi ani, Mihai!

„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”.

Ziua numelui să-ţi fie plină de realizări şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani, Gabi!

Fie ca sfintii ce te protejază să-ţi aducă mult noroc, fericire si împliniri. Să ai o zi minunată!

De ziua numelui tău şi în orice altă zi îţi urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii şi să rămâi cu multe amintiri plăcute. Să ai o zi excelentă!

Citeste si: Sf. Apostol Filip: Pe ce dată pică Lasatul Secului pentru Postul Crăciunului 2021?

Ziua numelui sa-ti fie plina de realizari si sa te bucuri mereu de orice lucru frumos din viata ta! La multi ani, Gabi!

Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului numai bine. La multi ani, Gabriela!

De Sfantul Mihail si Gavril, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si