Polițiști din Timiș, Mehedinți și Gorj au descins la mai multe adrese unde o rețea era bănuită de obținere de certificate false. Ancheta a luat naștere în urmă cu câteva luni când beneficiarul unei vaccinări la chiuvetă s-a îmbolnăvit de Covid. Anchetatorii bănuiesc că un medic ar fi „vaccinat la chiuvetă”. 

Citeste si: Cseke Attila: „Un lockdown total nu este o alternativă. Suntem după o săptămână şi o zi de la restricţiile care s-au anunţat...”

Infracțiuni de fals și zădărnicirea combaterii bolilor

În dosar apar mai multe infracțiuni de fals intelectual, fals informatic și uz de fals, dar și zădărnicirea combaterii bolilor, în situația în care mai multe persoane s-au internat în spitale cu forme grave de Covid-19, iar la internare au prezentat certificate de vaccinare anti-covid care par a fi false.

Printre persoanele suspecte se numără și un medic din județul Mehedinți. Se pare că acesta ar fi înscris doritorii în Registrul de vaccinare, fără ca aceștia să fie imunizați. Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ludovic Orban: NU votez legea certificatului verde pentru angajați în forma actuală, deși sunt un susținător al vaccinului

Percheziții în Timiș

Anchetatorii au făcut percheziții și în locuința unui bărbat din Timiș, presupus că face parte din gruparea medicului din Mehedinți. Se pare că acesta ar fi ajutat la găsirea unor clienţi care să plătească pentru certificatul verde COVID. 

„În dosar, se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor, constând în aceea că mai multe persoane s-au prezentat pentru a fi internate la spital cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul Sars CoV 2 şi au prezentat la internare certificate de vaccinare anti-covid, pentru care există suspiciunea că ar fi false. Ulterior executării percheziţiilor, vor fi puse în executare 8 mandate de aducere”, transmite IPJ Timiş.

Audierile vor avea loc la Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Cercetările vizează infracţiuni de fals, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor, transmite news.ro.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a anunțat că tezele elevilor de gimnaziu și de liceu se vor putea da începând din 6 decembrie: ”Vor fi mai puține și vor avea o pondere mai mică în medie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si