Anunțul a fost făcut de către șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. Acesta a arătat astfel că încă şase pacienţi în stare gravă pleacă, miercuri, în Germania la bordul aeronavei Forţelor Aeriene Germane.

"Din cei şase pacienţi, patru au vârsta sub 40 de ani (26 ani, 34 ani, 35 ani şi 36 ani), fiind toţi, din păcate, nevaccinaţi. Le mulţumim colegilor din Germania pentru sprijinul acordat", a scris Arafat, pe Facebook.

Primii şase pacienţi cu infecţie COVID-19, aflaţi în stare critică, dar stabilă, au fost transferaţi, luni, la spitale din Germania, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane. Alţi şase au plecat marţi.

"Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord", anunţa ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Octavian Jurma, despre scăderea numărului de cazuri. Se anunță sub 5000 de cazuri pe zi, la jumătatea lunii noiembrie

Germania sprijină România în lupta împotriva coronavirusului

„Ce se întâmplă acum ne arată ce înseamnă să ai prieteni. Am văzut în ultima perioadă foarte mult sprijin şi, clar, prietenii la nevoie se cunosc. La acest moment asistăm la un sprijin în momente grele, care a inclus o parte medicamente şi o parte preluare de pacienţi, în total 18 pacienţi.

Solidaritatea pe care o vedem la acest moment ne arată că România nu este singură când trece prin momente grele şi că Germania a venit în sprijinul nostru cu acest suport şi cu o echipă medicală care este cu noi de mai multe zile”, a afirmat Arafat, la Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

Transportarea pacienților de ieri a avut succes

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cum se va face vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul

Ambasadorul Germaniei a fost în vizită la București

„Solidaritatea este unicul răspuns', a afirmat diplomatul. Pacienţii sunt însoţiţi, pe durata transferurilor, de echipe medicale de specialitate.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat duminică o hotărâre prin care s-au abilitat Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Germania”, a declarat Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si