Întâmplarea a avut loc în Brăila pe 24 august 2020, când un minor sună la 112, după ce a fost legat cu lanțul de bunicul său. Însă răspunsul operatorului de la 112 este unul halucinant.

„Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu ești minor”

Înregistrarea are o durată de 56 de secunde și a fost depusă la dosarul în care bunicul minorului este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal.

Înregistrarea halucinantă a fost făcută publică:

Operator 112: Alo!

Apelant: Alo!

Operator 112: Da!

Apelant: Bună seara!

Operator 112: Bună seara!

Apelant: Aș vrea și eu un echipaj de poliție pe Odessa, numărul 13 pentru că-s legat cu lanțul. Intrați în curte, mai înfund și mă vedeți aicea, legat în curte, în casă.

Operator 112: Da de ce te-a legat?

Apelant: Pentru că fumez și nu-mi dă voie.

Operator 112: Păi, n-ai voie să fumezi, e logic.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Apelant: Da, dar m-a legat cu lanțul și…. (inteligibil).

Operator 112: Da, o să-ți vină să dea o amendă, da?

Apelant: Eu vreau să-mi dea drumul.

Operator 112: Păi, eu ți-am spus ce o să facă poliția, o să vină acolo și o să aplice o amendă acolo, da? Părinții tăi unde sunt?

Apelant: Pi…, părinții mei nu sunt aicea, sunt în Franța.

Operator 112: De cât timp sunt în Franța?

Apelant: Îs de vreun an și mă ține sechestrat de o săptămână aicea, nene.

Operator 112: Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu ești minor!

Citeste si: VIDEO| Imagini de coșmar! Mizerie de nedescris la un centru de recuperare. Pacienții, tratați în condiții inumane

La fața locului a ajuns un echipaj de poliție

Polițiștii l-au găsit pe băiatul de 15 ani, legat de piciorul stâng cu un lanț metalic, cu o lungime de aproximativ doi metri, prevăzut cu un lacăt. 

Bărbatul în vârstă de 65 de ani a declarat că și-a legat nepotul pentru a-l împiedica să mai fumeze marijuana.

„Cu ocazia cercetării la fața locului, persoana vătămată a indicat locul în care a fost lipsită de libertate, arătând și orificiul creat de bunicul său în peretele camerei în care era ținut, loc în care se observă că era un lanț metalic, prevăzut la capăt cu un lacăt, iar celălalt capăt al lanțului era fixat, legat de mânerul metalic al unei uși din lemn, depozitată într-o anexă a imobilului”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Un copil de șase ani a murit în chinuri. Minorul a fost torturat de familia lui: „Nu primea nici măcar apă”

Sechestrat pentru a doua oară de bunicul său

Prima dată a fost sechestrat în perioada 13-16 august și ulterior în perioada 20-24 august.

„Având în vedere lungimea lanțului, de 3,8 metri, s-a constatat că minorul avea posibilitatea doar să se deplaseze în camera în care era ținut, circa 2 metri. Lângă lanțul de 3,8 metri a mai fost identificat un lanț de 2,30 metri, cu lacăt închis și care, la fel ca primul, avea introdus într-una din zale, de la capătul cu lacătul, un șurub, o piuliță și o za, tăiată și deformată”, au mai precizat procurorii.

Băiatul a reușit să scape inițial, după ce a tăiat lanțul cu un topor. După ce a fugit, un vecin l-a ajutat să taie restul lanțului cu o pânză de bomfaier. 

Din nefericire, a fost prins de bunic și legat pentru a doua oară. Dar telefonul unchiului său, care locuia în același imobil, se afla pe masă și astfel a sunat la 112.  

Citeste si: VIDEO&FOTO| Bărbat maltratat la un azil de bătrâni din Câmpina. Acuzații grave făcute de fiica victimei: „Tata mi-a spus că acolo era pușcărie”

Bunicul său este un cunoscut traficant din Brăila

El a fost condamnat pe 29 octombrie de Judecătoria Brăila la 2 ani și 8 luni închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă.

El mai are la activ alte două condamnări pentru trafic de persoane, fapte comise pe teritoriul României și al Franței.

Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare, fiind acuzat că a coordonat o grupare infracțională care exploata persoane cu handicap din România pe străzile din Paris.

A fost sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Citeste si: Replica șocantă a unui polițist vasluian: ”Când ies din pușcărie, vă împușc”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si