Este este Nicole, o tănără pasionată de modă care și-a deschis un magazin de haine și bijuterii vintage, iar afacerea a devenit înfloritoare mai ales acum înaintea sărbătorilor de iarnă când clienții vin deja să cumpere cadouri de Craciun.

„Am observat că ușor ușor clienții să vină la noi și să nu mai accepte mall-urile și magazinele mass market!(...)

Găsesc branduri foarte mari și de renume la prețuri accesibile!”, a spus Nicole, proprietara unui magazin vintage, pentru Știrile Kanal D. 

Dacă privim aceste prețuri vom vedea că articolele din colecțiile noi au  prețuri de 10 ori mai mari  față de aceleași haine din magazinele vintage.

Citeste si: Cum va fi vremea de 1 decembrie și de Moș Nicolae. Anunțul de ultimă oră de la ANM

Articolele SH, la mare căutare chiar și înainte de sărbători

Aceeași situație o găsim și în acest magazin de haine second hand care deja se aprovizionează și de două ori pe lună pentru a face față numărului de comenzi de dinaintea Crăciunului.

Descoperim aici articole vestimentare de o calitate bună care au fost purtate doar de câteva ori și al căror preț este de 3 ori mai mic.

Nici nu e de mirare că oamenii s-au orientat în această perioadă spre magazinele vintage.

Și luăm exemplul unei jachete din piele. În mod normal, într-o colecție nouă dintr-un centru comercial, acest articol vestimentar ar costa peste 300 de lei. Numai că într-un magazin vintage această jachetă costă 100 de lei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un astfel de business atrage clienții mai ales în perioada sărbătorilor, pentru că mulți se gândesc serios să cumpere deja cadourile pe care le vor pune sub brad chiar din acest tip de magazine.

„- De exemplu, haina aceasta pe care mi-am cumpărat-o din piață, din stradă...
- Serios? Cât a costat?
- 30 de euro!”  

Citeste si: VIDEO- Bradul de Crăciun a ajuns la Brașov. Are 26 de metri înălțime și cântărește 7 tone

„Îmi place să cumpăr haine din magazine vintage!”

El este Giacomo, un tânăr italian care studiază Arte în România. Spune că mereu a încurajat shoppingul în magazinele cu haine la mâna a doua, pentru a spori reciclarea.

„- Anul acesta de Crăciun de unde vei cumpăara haine? Din centru comercial sau din magazine vintage?

- Poate din magazine vintage!”

„Unde e mai sustenabil și mă interesează să economisesc bani! Dacă găsesc un magazin SH cu haine ok, nu am nicio problemă să cumpăr de acolo!”

ONG-urile încurajează acest tip de reciclare a hainelor, cu atât mai multe cu cât datele de la nivel global sunt îngrijorătoare privind poluarea cu textile.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Când pică Crăciunul în 2021? Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Domnului

„La nivel de UE, s-a estimat că un european aruncă aproximativ 37 de kg de haine în fiecare an, iar la nivel global se strâng 99 de milioane de deșeuri textile!(...) Am vedea camioane care stau la coadă și în fiecare secundă se varsă cu haine!”, a declarat Andrei Cosulean, activist de mediu, pentru Știrile Kanal D. 

Potrivit datelor oficiale, în 2019 au fost folosiți 79 de miliarde de metri cubi de apă pentru industria textilă și pentru a produce un tricou sunt folosiți 2.700 de litri de apă, adică apa potabilă consumată de o persoană în 2 ani și jumătate.

Materialul întreg îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si