Măsurile au fost luate pentru a stopa creșterea accentuată a numărului de îmbolnăviri cu Covid. Restricții similare au fost luate și în alte țări din Europa.

Austria a plasat de azi, de la ora zero, în carantină pe toți cei care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului în încercarea de limita numărul de infectări, ajunse la cifre record.

În ce condiții pot ieși din casă nevaccinații?

Neimunizații nu mai au voie să iasă din case decât dacă fac dovada că merg la serviciu, la cumpărături de strictă necesitate sau au o urgență.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiţă: Românii care suferă de această boală trebuie să se vaccineze anti-COVID

”Restricțiile se referă la toate persoanele cu vârste de peste 12 ani. Reședințele nu pot fi părăsite decât în situații excepționale. Nevaccinații nu mai au voie să intre în magazinele care oferă altfel de produse decât cele de strictă necesitate, cum ar fi cele vestimentare, de articipe sportive sau mobilă”, Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei.

Amenzi pentru cei care nu se conformează

Pentru început măsurile vor fi aplicate timp de 10 zile. Două milioane de oameni sunt afectați de aceste restricții.

Amenzile pentru cei care nu se conformează pot ajunge la 1450 de euro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Focar de tulpina Delta într-un oraș universitar din China. Prima criză majoră după cea din Wuhan

”Fiecare austriac, fiecare persoană care trăiește în Austria trebuie să știe că va fi controlată de poliție”, mai spune Karl Nehammer, ministrul de Interne.

Restricții dure în Austria pentru nevaccinați. În ce condiții pot ieși din case?

Restricții dure în Austria pentru nevaccinați. În ce condiții pot ieși din case?

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Guvernul este îngrijorat de creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din al patrulea val al pandemiei și care crește din nou presiunea asupra sistemului sanitar. Ieri Austria a raportat peste 11 500 de îmbolnăviri. Țara are una dintre cele mai mici rate de vaccinare anti-Covid din Europa Occidentală, cu 65% din populație complet imunizată.

Olanda este în lockdown parțial

Și Olanda se află pentru trei săptămâni într-un lockdown parțial. Între măsuri se numără închiderea barurilor, restaurantelor şi magazinelor esenţiale la ora 20:00, iar a celor neesenţiale la ora 18:00.

Citeste si: OMS avertizează țările cu număr ridicat de cazuri Covid să nu amâne introducerea restricțiilor

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Restricții dure în Austria pentru nevaccinați. În ce condiții pot ieși din case?

Restricții dure în Austria pentru nevaccinați. În ce condiții pot ieși din case? 

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Ceritificatul verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ- rămâne obligatoriu pentru accesul în restaurante, baruri, cinematografe, hoteluri. Şcolile rămân deschise. Ţara, cu circa 17 milioane de locuitori, a inregistrat ieri peste 13.000 de cazuri iar spitalele sunt suprasolicitate. 82% dintre olandezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă.

Citeste si: Studiu clinic: cocktail-ul cu anticorpi pentru Covid-19 de la Regeneron are o eficacitate de 81,6%


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si