„Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu e premierului, ci avem două partide care vor să fie primele în rotativă. După ce depășim acest obstacol și vedem care este primul”, a spus Florin Cîțu.

Citeste si: Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare România va avea Guvern

Alexandru Rafila, propus premier

Nu m-ați auzit pe mine ca Marcel Ciolacu să nu fie premier. Colegii nu mi-au cerut convocarea unui BPN. Dacă se vrea un nume, se punea ieri seara. Dacă dorește cineva să convoace BPN-ul poate fi convocat.

Dacă o să vină în BPN propunerea cu două nume o să mergem cu două nume. E irelevant cine e de la PNL dacă PSD are prima opțiune de premier. Dacă PSD vrea pe cineva anume de la PNL să vină și să spună.

L-am propus pe Rafila, dar Ciolacu nu a fost de acord”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: PSD a decis ca Marcel Ciolacu să fie premier. Social democrații acceptă varianta prim-ministrului prin rotație

Cine va fi primul premier din sistemul rotativ

Florin Cîțu a menționat că nu se știe cine va fi primul în sistemul rotativ. „Trebuie să găsim o soluţie să mergem cu o singură persoană la consultări", a spus liderul PNL. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Liberalii s-au întâlnit miercuri seară la sediul formațiunii pentru a se consulta în privința flexibilității mandatului  în ceea ce privește desemnarea premierului

Citeste si: Nicușor Dan cere ajutor Guvernului. Acesta susține că bucureștenii nu pot plăti 600 de lei gigacaloria

„Astăzi am luat act de decizia PSD de a avea un premier în persoana lui Marcel Ciolacu şi să înceapă sistemul rotativ, dar să fie prima propunere de la PNL. Înțeleg că au mai multe argumente”, a explicat liderul PNL Florin Cîțu.

Întrebat despre propunerea numelui din partea PNL pe masa negocierilor, Florin Cîțu a răspuns: „Problema nu este numele, problema este că ambele vor fi primele în rotativă. În acest moment, suntem de acord cu un sistem rotativ, dar nu aveam un nume”.

Citeste si: Surse: liderii PNL, PSD si UDMR au decis cum vor veni la guvernare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si