Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat joi o serie de restricții anti-COVID pentru persoanele nevaccinate, printre care interdicţia de a intra, cu începere de luni, în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa.

Citeste si: A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia au intrat în zona galbenă

Grecia, în fața unui nou pandemic

De la sfârşitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească în Grecia, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, potrivit bilanţului zilnic furnizat de organizaţia naţională de sănătate publică.

"Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa", a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, potrivit Agerpres.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat joi o serie de măsuri pentru persoanele nevaccinate,

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor ţări europene, a amintit premierul elen. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea românilor din șase în șase luni și dacă aceasta va fi necesară și după încheierea pandemiei

Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinaţi, a menţionat el.

Accesul în biserici doar cu test negativ

Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ. 

"Este o acţiune iminentă pentru protecţia" populaţiei, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că "nouă din zece persoane" intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat. 

Citeste si: Vaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie pentru a treia doză „booster” pentru angajații din sănătate

Având în vedere reticenţa puternicei Biserici Ortodoxe Grece de a respecta măsurile pentru ţinerea sub control a pandemiei, premierul a indicat că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în biserici fără a avea un test negativ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si