Urmând modelul Austriei, Slovacia va impune de luni restricţii de mișcare persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19. Acestea nu vor mai putea intra în restaurante, magazine care comercializează bunuri neesenţiale şi centre comerciale sau asista la evenimente sportive.

Restricții pentru persoanele nevaccinate

Slovacia are o populaţie de 5,5 milioane de locuitori, iar în ultimele zile a înregistrat un număr record de infectări, cu peste 8.000

de cazuri raportate marţi.

Slovacia are a treia rată de vaccinare cea mai scăzută din Uniunea Europeană, cu 45% din populaţie vaccinată cu schema completă.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea românilor din șase în șase luni și dacă aceasta va fi necesară și după încheierea pandemiei

La evenimente vor lua parte doar persoanele vaccinate

Doar persoanele care au fost vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele şase luni vor putea participa la activităţi de agrement, asista evenimente publice şi intra în baruri şi restaurante.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Ca prim-ministru, am responsabilităţi şi nu vreau să mă joc cu vieţile cetăţenilor”, a declarat joi şeful guvernului, Eduard Heger.

Restricţiile vor intra în vigoare din 22 noiembrie timp de trei săptămâni, urmează modelul impus lunea aceasta în ţara vecină, Austria.

Citeste si: Grecia, noi restricții dure. Accesul în biserici doar cu certificat COVID sau test negativ


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si