Târg spectaculos de Crăciun, la Craiova 

Decorațiunile de basm, căsuțele pictate manual și pânza de luminițe țesută deasupra centrului istoric au fost cele care aduc seară de seară mii de vizitatori.

O pânză de lumini, țesută parcă în aur și argint, și întinsă maiestuos în centrul Băniei.

Zeci de figurine inedite, montate peste tot. Bomboane colorate, mâncăruri tradiționale, băuturi calde sau decorațiuni handmade, pentru care clienții stau minute în șir la coadă.

Este cadrul feeric în care se scufundă de mai bine de o săptămână Craiova, singurul oraș din țară inclus anul acesta în topul internațional al târgurilor de Crăciun.

Într- adevăr, perdelele de lumini  sunt  spectaculoase”

„Au adus mai multe luminițe față de anii trecuți și mai multe căbănuțe de acestea, de unde ne luăm câte ceva. Și asta îl face atât de special și e apreciat de atât de mulți oameni”

Citeste si: Moș Crăciun a deschis târgul de la Betleem

Patinoarul, punctul principal de atracție

Punctul principal de atracție îl reprezintă patinoarul, unde chiar și cei mai împiedicați vizitatori au ieșit din zona de confort și au căzut pe gheață cu zâmbetul pe buze.

„Am fost ieri, am căzut nasol de vreo 20 de ori, astăzi este mai bine, dar e greu.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Craiova a intrat pe lista celor mai râvnite târguri de Crăciun din 2021 și concurează cu Praga, Moscova si Madeira

Craiova a intrat pe lista celor mai râvnite târguri de Crăciun din 2021 și concurează cu Praga, Moscova si Madeira

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

După căzăturile de pe gheață însă, craiovenii au avut nevoie de întăriri, așa că în fața tarabelor împodobite s-au format, inevitabil, cozi. Mirosul de prăjituri cu ciocolată sau vanilie, mâncarea caldă, dar și aburii amețitori ai vinului de casă au fost kriptonita oltenilor.

„- Ce-i așa bun aici de stați toți la coadă?

- Păi, am vrea niște gogoși”

„- Ce se caută cel mai mult aici, la dumneavoastră?

- Gogoșile grecești... și wafers, în egală măsură. Avem, ciocolata e pe primul plan”

Citeste si: Târgul de Crăciun din Timișoara, asaltat de vizitatori

Mii de fotografii realizate la târgul de Crăciun

Nu au lipsit nici selfiurile cu bradul sau cu decorațiunile uriașe sub formă de animale, de stele sau de globuri.  Pretențioșii au apelat la profesioniști, care, prin lentila aparatului foto, au surprins momentele  numai bune de postat pe rețelele de socializare.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Andrei Dumitru, fotograf: „Dacă tot se apropie Crăciunul am zis să imortalizez acest moment și am zis că aici e cel mai bun loc. Față de alte perioade sunt mult mai mulți clienți.”

Majoritatea decorațiunilor festive au fost cumpărate în 2020, fapt care i-a ajutat pe reprezentanții primăriei să cheltuie anul acesta mai puțini bani din bugetul local. Circa 65.000 de euro a costat târgul de Crăciun, sumă la care se adaugă alți 23.000 de euro pentru promovarea orașului pe site-urile turistice.

Citeste si: Postul Crăciunului 2021. Ce alimente poți consuma în Postul Nașterii Domnului, care se termină pe 24 decembrie

Cei care vor să-și voteze locația preferată de sărbători pot intra pe site-ul European Best Destinations și pot alege, până pe 10 decembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si