Întâlnire Joe Biden- Vladimir Putin. Rusia nu se așteaptă la ”progrese majore” 

Oficialii de la Kremlin au transmis luni că nu se aşteaptă la ”progrese majore” de la întâlnirea virtuală dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, prevăzută marţi, în toiul unor tensiuni majore între Moscova şi Washington, relatează AFP.

Citeste si: New York este primul oraș din SUA unde se impune vaccinarea obligatorie în sistemul privat

”Este dificil să te aştepţi la progrese majore ale acestor negocieri”, a apreciat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă.

Oficialul rus consideră că este puţin probabil să se facă ordine în "harababura" relaţiilor ruso-americane ”în cele câteva ore” ale acestei reuniuni, potrivit News.ro.

Citeste si: Americanii au "dovezi" că Rusia a făcut planuri pentru „acţiuni agresive împotriva Ucrainei”. Întâlnire între Serghei Lavrov și Antony Blinken

”Să sperăm cel puţin că cei doi lideri vor putea să-şi prezinte unul celuilalt îngrijorările, să formuleze aceste îngrijorări în mod clar şi să le răspundă”, a adăugat Peskov.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În opinia sa, ”chiar dacă acest dialog nu ajunge pentru moment la un acord al poziţiilor, este mai bine să comunici decât să nu o faci”.

Citeste si: Rusia acuză SUA de "activităţi agresive" în regiunea Mării Negre

SUA, pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Rusia atacă Ucraina

Statele Unite sunt pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Rusia atacă Ucraina, a declarat luni un înalt oficial de la Casa Albă, relatează AFP.

''Dacă Putin face o mutare, ar exista o cerere crescută din partea aliaţilor noştri'' din Europa de Est pentru ''mai multe trupe, capacităţi şi exerciţii'' şi ''Statele Unite ar răspunde favorabil'', a indicat sursa citată, în ajunul întrevederii mult aşteptate între preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin.

Oficialul american a precizat că o ripostă militară americană directă, în cazul unui atac împotriva Ucrainei, nu este luată în considerare în prezent, potrivit Agerpres.

Noi exerciții militare ale Rusiei la Marea Neagră

Flota Rusiei din Marea Neagră a început luni seria exerciţiilor militare de iarnă, la care participă peste 20 de avioane şi elicoptere ale componentei sale aeriene, pe fondul tensiunilor cu Occidentul.

Avioanele şi elicopterele au exersat urmărirea unor nave de război ale unui inamic convenţional şi atacarea cu rachete a ţintelor navale, potrivit agenţiei oficiale de presă ruse TASS.

La exerciţiul de luni au participat peste 20 de aparate, între care avioane de luptă multirol Su-30SM, bombardiere Su-24M, avioane Be-12 şi An-26, precum şi elicoptere Mi-8 şi Ka-27.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Aceste aplicaţii au loc într-un moment în care Rusia denunţă prezenţa din ce în ce mai frecventă a distrugătoarelor SUA şi NATO în Marea Neagră şi a zborurilor efectuate de avioane de cercetare în apropierea graniţelor ruse.

Citeste si: Vladimir Putin vrea să testeze vaccinul nazal, după ce s-a imunizat cu doza trei

Rusia, acuzată că pregătește invazia Ucrainei

Ucraina a acuzat Rusia de concentrarea unor efective de peste 94.000 de soldaţi la frontierele sale cu scopul de a ataca teritoriul ucrainean în timpul iernii.

Potrivit publicaţiei americane Washington Post, serviciile de informaţii americane consideră că Rusia ar intenţiona să-şi sporească prezenţa militară la graniţa cu Ucraina până la 175.000 de soldaţi.

În acelaşi timp, Moscova a acuzat Kievul de comasarea a 125.000 de militari (ceea ce reprezintă 50% din forţele armate ucrainene) în apropierea regiunii Donbas, din estul Ucrainei, unde forţele guvernamentale luptă din 2014 împotriva separatiştilor proruşi sprijiniţi de Rusia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si