Activitățile infracționale au început înluna octombrie a anului trecut. Conform oamenilor legii din Germania, au fost raportate accidente sau daune materiale la vehicule cu o valoare relativ ridicată.

În mai multe dintre cazuri, automobilele erau zgâriate pe o suprafață mare. De asemenea, în multe cazuri, cauciucurile fuseseră tăiate cu cuțitul sau chiar se falsificaseră accidente.

Toată scamatoria era concepută pentru a putea încasa, ulterior, banii pe asigurări.

Unele dintre autoturisme avariate fuseseră achiziționate de proprietari cu puțin timp înainte de incident și asigurate în totalitate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Român în vârstă de 25 de ani a fost arestat de autoritățile spaniole. Bărbatul conducea beat, fără permis şi i-a lovit pe oamenii legii

Au fost găsiți 15 dintre suspecți

Un expert de la o companie de asigurări a auzit de aceste cazuri de fraudă şi apoi a raportat incidentele poliţiei. Reprezentanții secției de poliție din Singen, în urma sesizării, au început cercetări ample și au stabilit legături de familie și prietenii între suspecți.

În acest caz, oamenii legii din Constanța, cu ajutorul autorităților din Germania, au realizat, marți, mai multe verificări la domiciliile suspecţilor. Acestea s-au efectuat în baza a 17 mandate obţinute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Au fost găsiți 15 dintre suspecți, iar alți doi s-au mutat între timp din țară.

Se estimează că prejudiciul adus companiilor de asigurări se ridică la zeci de mii de euro. Verificările și evaluările, inclusiv în ceea ce privește prejudiciul exact, sunt în derulare, anunță polițiștii germani, printr-un comunicat.

Citeste si: Joe Biden și Vladimir Putin, discuții virtuale despre Ucraina şi alte subiecte disputate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si