Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat sancțiunile la începutul sesiunii plenare de miercuri de la Strasbourg și a precizat că în luarea acestor decizii s-a ținut cont de „caracterul constant” al infracțiunii și de impactul asupra reputației Parlamentului European. S-a ținut cont și de punctele de vedere ale celor vizați.

Citeste si: Ce spun specialiștii despre „valul 5” al pandemiei de COVID-19. Când vine și cum ar trebui sa ne pregătim pentru acesta

Cea mai mare sancțiune pentru europarlamentarul român

Cea mai mare sancțiune i-a fost aplicată europarlamentarului român Cristian Terheș, de la Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, parte a parte a Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. Acesta va pierde dreptul de a primi diurnă pentru o perioadă de șapte zile.

Eurodeputata germană de extremă dreaptă, Christine Anderson, Stasys Jakeliunas, reprezentată a Lituaniei din partea Verzilor, şi Mislav Kolakusic, parlamentar european croat neafiliat au pierdut dreptul la diurnă pentru două zile. Totodată, și irlandezii Clare Daly şi Mike Wallace, ambii din Grupul Stângii din Parlamentul European (GUE/NGL) au primit câte un avertisment. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Încălcarea normelor referitoare la certificatul verde COVID obligatoriu pentru a intra în Parlamentul European este un gest grav, nu doar pentru că reprezintă o încălcare a normelor pe care ni le-am impus singuri, ci şi din cauza riscului la adresa sănătăţii tuturor”, a declarat Sassoli la începutul sesiunii parlamentare.

Citeste si: Statul ar putea oferi vouchere pentru testare pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala COVID-19

Nu au vrut să prezinte certificatul verde

O parte dintre europarlamentarii sancționați s-au opus obligației de a prezenta certificatul verde la intrarea în instituție. Aceștia au susținut că prin impunerea certificatului verde sunt încălcate drepturile europarlamentarilor de a-și desfășura mandatul în mod liber.

Legislativul european a decis să impună o9bligativitatea certificatului verde pentru acces pentru întoarcerea la normalitate a activității parlamentare, dar și din cauza diferenței ratei de vaccinare din diferite țări. 

Citeste si: Angajații care refuză vaccinarea: plătesc sau nu testarea COVID? Ce prevede noul proiect de lege


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si