UPDATE: ISU a anunțat că parcarea nu avea autorizație de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a anunțat că parcarea nu avea autorizație de securitate pentru incendiu.

„În anul 2015, premergător obţinerii autorizaţiei de construire (la faza de proiect), a fost emis aviz de securitate la incendiu pentru parcajul amenajat la subsol. După recepţie şi punerea în exploatare, societatea dezvoltatoare nu a solicitat autorizaţia de securitate la incendiu, care certifică practic faptul că imobilul îndeplineşte cerinţele specifice securităţii la incendiu”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE: O singură persoană dintre cele rănite mai este internată cu arsuri de căi aeriene

O singură persoană, dintre cele rănite în urma incendiului, mai este internată în acest moment. Pacientul are arsuri de căi aeriene. Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au spus că starea pacientului internat este una stabilă. 

„Un singur pacient a fost preluat pe codul roşu, fiind urgenţă majoră, cu arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gradul II pe 7% din suprafaţa corporală.  Acesta a rămas internat la chirurgie plastică/terapie intensivă. Este în momentul de faţă intubat, dar starea sa este stabilă”, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Constanța.

Sursa citată a precizat că persoanele rănite ajunse în unitatea medicală nu au necesitat spitalizare, iar o femeie a refuzat internarea. 

Prefectul Constanței, Liviu Coșa a declarat că opt persoane rănite au ajuns la Unitatea de Primite Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa.

Printre aceștia se numără şi doi copii, dar și un bebeluş care a fost tratat ambulatoriu.  

„O singură persoană mai este internată, a avut o arsură de căi aeriene, este intubată, iar medicii sunt optimişti în ceea ce o priveşte”, a spus Liviu Coșa.

„Şapte persoane erau la Spitalul Militar. Am luat legătura cu directorul spitalului şi şi-a declarat disponibilitatea să pună la dispoziţie locuri dacă este nevoie.

Astăzi, în discuţia cu autorităţile, vom vedea ce posibilităţi asigurăm cetăţenilor de acolo astfel încât să aibă unde să stea cei care nu au alte posibilităţi până se vor remedia problemele care ţin de repunerea în funcţiune a blocului. Problema o reprezintă reţele de utilităţi. În afara celor peste 20 de apartamente afectate direct de incendiu, iar cele care nu au fost afectate nu au utilităţi”, a mai adăugat prefectul Constanței.

UPDATE: Ce au declarat autoritățile

„Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi  Călăraşi”, a declarat comandantul ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei.

Acesta a precizat că pompierii au evacuat fiecare locuință pentru a se asigura că nu există persoane în interiorul clădirii. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a mai adăugat Mihail Cristian Amarandei.

Acesta a mai spus că incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de mașini au fost afectate. 

„Deocamdată, din elementele pe care le avem la dispoziţie incendiul a fost iniţiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza iniţierii arderii şi dezvoltării acestuia în dinamică vor fi stabilite ulterior. Avem 36 de autoturisme, 25 în subsol şi în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”, a spus comandantul ISU Dobrogea. 

250 de persoane au fost evacuate, iar peste o sută au fost coborâți cu autoscările de la etajele superioare ale blocurilor. Opt persoane, printre care și copii au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicații de fum.

Echipajele ISU Constanța au fost solicitate să intervină în noaptea de miercuri spre joi pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc. Flăcările au izbucnit de la două mașini, dar s-au extins rapid. 

Citeste si: VIDEO| Incendiu puternic la Biserica de la Doamna Ghica din Capitală

Incendiu

Sute de oameni au fost evacuați, iar mai multe mașini au fost distruse.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Fiind un incendiu de proporții a fost necesară solicitarea de echipaje de la ISU Ialomița și ISU Călărași. Din cauza numărului mare de persoane implicate, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„250 de oameni au fost evacuaţi, iar peste 100 de oameni au fost coborâţi cu autoscările de pe acoperiş şi etajele superioare”, au transmis echipajele de intervenție prezente la locul incendiului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: O clădire cu patru etaje s-a prăbușit după o explozie în Italia. Patru oameni au murit

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar mai mulți adulți, dar și opt copii au fost transportați la spital cu arsuri sau intoxicații de fum. 

În urma incendiului, 37 de mașini au fost avariate, 25 dintre acestea aflându-se în parcare.

Pompierii încearcă să stabilească care a fost cauza de la care a pornit incendiul.

Citeste si: VIDEO| O femeie de 30 de ani a ars de vie în mașina proprie, după ce s-a lovit de un copac


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si