Când se pune usturoiul în piftie - Reţetă
Piftia de porc este unul dintre preparatele, pe care toate gospodinele îl pregătesc pentru masa de Crăciun. Iată o rețetă simplă și foarte gustoasă de piftie de porc, pe care să o încerci de sărbători!
Descoperă cum se prepară corect rețeta de piftie de porc, pentru masa de Crăciun!
Citeste si: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2021
Mai întâi, se pârlesc şi se curăţă foarte bine picioarele şi rasolul, se spală şi se aşază la fiert împreună cu carnea macră într-o oală mare, cu apă rece cât să le acopere. După care, se spumează, se pun cepele întregi, curăţate şi crestate, o lingură de boabe de piper, se acoperă cu un capac cât mai etanş şi se lasă la foc mic, ridicând din când în când carnea cu spumiera, să nu se prindă de fundul oalei.
Astfel, când s-au fiert, se scoate carnea şi se taie felii, care se aşază frumos într-un vas. Usturoiul se curăţă, se spală şi se pisează cât mai bine, cu un praf de sare.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Se strecoară zeama într-o altă oală şi se degresează, dacă este nevoie. Se încearcă dacă zeama e suficient de legată. Cât e călduţă încă, se pune usturoiul pisat şi se lasă cam 10 minute, vânturând din când în când cu polonicul.
Mai apoi, se strecoară din nou zeama peste bucăţile de carne şi se pune vasul la frigider până a doua zi, să se închege bine.
Se opresc 2 polonice de zeamă, cu care se acoperă în strat subţire fundul unui vas întins.Însă, înainte de a se aduce la masă, se înmoaie câteva secunde forma în apă caldă, se răstoarnă pe un platou. La final, se decorează cu crenguţe de cimbru şi cu forme decupate din aspicul subţire.
Citeste si: Aperitive de Craciun 2021. Cele mai gustoase aperitive pentru masa de Craciun