În aceste condiții, Ministerul de Interne din România a fost anunțat de către autoritățile belgiene cu privire la măsurile sanitare stricte de intrare pe acest teritoriu, pentru românii care vor avea un loc de muncă. Informația a fost transmisă de către Lucian Bode, Ministrul de Interne.

Citeste si: VIDEO- Midiile românești, liber la cules. Pescarii: E o veste bună!

"Rugăminte pentru autoritățile din Bacău, Botoșani, Suceava și Neamț''

Autoritățile din Belgia consideră faptul că cetățenii români, care sunt în mare parte nevaccinați, vor intra pe teritoriul țării, în contact direct cu locuitorii. Acest lucru ar duce către creșterea infectării cu coronavirus.

,,În 15 decembrie ați primit o radiograma, un mesaj privind cetățenii români, muncitori sezonieri în domeniul culegerii de legume și fructe cultivate în sere care urmează să facă deplasări la ferme în Belgia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritățile belgiene consideră că acești cetățeni români, nevaccinați în cea mai mare parte probabil, vor intră în contact direct cu populația din zona ceea ce ar avea că efect creșterea răspândirii virusului.''

Citeste si: Langa pepenii de Dalubeni a inceput sa creasca capsuna de Calarasi. Capsunarii s-au intors in tara sa isi faca propriile afaceri

Belgia a cerut o campanie de informare

Belgia a transmis un anunț prin care s-a cerut realizarea unei campanii de informare. Astfel, recomandarea este aceea de a se vaccina și respectarea unor măsuri sanitare.

,,Ne-au cerut să realizăm o campanie de informare, vorbim de măsuri sanitare pe care să le respecte în Belgia și recomandarea de vaccinare având ca grup țintă acești cetățeni.

Să raportați ce ați făcut din 15 decembrie pe această solicitare", a transmis Lucian Bode, într-o videoconferință cu prefecții.

Citeste si: E forfota mare prin padurile din nordul Moldovei. Culegatorii de afine si zmeura muncesc de zor. Aceste fructe sunt foarte cautate la export asa ca e rost de facut bani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si