Gazdele i-au întâmpinat pe turiști cu pomana porcului, gatita la ceaun in aer liber, colindători, pălincă și muzică populară.

Românii petrec la munte de Crăciun

Zeci de turiști se distrează până-n miez de noapte la o pensiune din Predeal. Bucătarul chef a scos ceaunele afară, la foc de lemne, unde a învârtit mămăliga, tochitura și pomana porcului. Oaspeții au venit după miros și au stat la coadă cu farfuriile, pentru o porție din bunătățile pregătete de iscusitul bucătar.

 

„Cum e băutura? Foarte bună, ne încălzim cu o țuică, mancăm șorici și ne pregătim de Crăciun.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„E foarte frumos, tradițiile încă se păstrează aici și vă așteptăm! E chef, e frumoas, e distracție!”

Cât despre aperitive, mesele de Ajunul Crăciunului au fost pline de slănină și de murături, dar și de platouri cu brânză și mezeluri de casă.

„Am pregătit pentru turiștii noștri porc, brânză de burduf mămăligă..!”

Așa se distrează românii de Crăciun în pensiunile de la munte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si