Numărul de cazuri noi de COVID-19 a ajuns marți în Franța la 179.807, cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei. Anterior, a fost înregistrat un record de 104.611, sâmbătă.

Potrivit news.ro, Marea Britanie a raportat marţi un record de 129.471 de cazuri noi de COVID-19, la o zi după ce premierul Boris Johnson a anunțat că nu va introduce noi restricții anul acesta pentru limitatea răspândirii variantei Omicron.

Citeste si: Finlanda: Străinii nevaccinați împotriva Covid-19 nu vor mai fi primiți. Ce anunț fac autoritățile

Premierul britanic a declarat luni că nu va introduce noi restricții în Anglia, dar miniștrii englezi au îndemnat oamenii să petreacă Anul Nou cu precauție și au atras atenția asupra faptului că regulile ar putea fi înăsprite dacă sistemul de sănătate va fi expus spre eșec.

Record de infectări în Anglia

Cel mai mare record de infectări în Anglia s-a înregistrat pe 24 decembrie, 122.186 de cazuri. Guvernul englez gestionează restricțiile de izolare pentru Anglia, care găzduieşte cea mai mare parte a populaţiei Marii Britanii. Autorităţile deconcentrate din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord şi-au înăsprit deja regulile, la fel ca şi alte ţări europene care se confruntă cu o creştere a cazurilor Omicron.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Datele furnizate marți nu includ cifre pentru Scoţia şi Irlanda de Nord din cauza diferenţelor în practicile de raportare în timpul sărbătorilor de Crăciun. Cele 12.378 de cazuri raportate pentru Ţara Galilor includ date care ar fi fost raportate în mod normal în zilele precedente. 

Citeste si: Breaking News! La Pitești a fost depistat pozitiv primul bebeluș cu varianta Omicron

Nou record în Portugalia

Portugalia a înregistrat marți un nou record: 17.172 de noi infecţii cu Coronavirus. Numărul este aproximativ jumătate din nivelul celei mai grave creşteri de la începutul anului, spitalizările reprezentând o parte mică din acestea.

Potrivit datelor oficiale, Omicron reprezintă deja 61,5% din toate cazurile noi din ţară, una cu cele mai mari rate de vaccinare împotriva Covid-19 din lume, mai exact, aproximativ 87% din populaţia sa de 10 milioane complet vaccinată. 

Citeste si: VIDEO- Haos pe Aeroportul Otopeni! Cozi lungi, zeci de minute pierdute pentru formalități și nervi

Peste 30.000 de cazuri COVID-19 în Turcia

Noile cazuri de Coronavirus au depășit marți, în Turcia numărul de 30.000 pentru prima dată după 19 octombrie. Ministrul Sănătății a avertizat cu privire la răspândirea variantei Omicron. 32.176 de cazuri noi şi 184 de decese au fost înregistrate marți în Turcia.

Numărul de cazuri de marţi este cel mai mare din 12 octombrie. 

Potrivit datelor, noile infecții au crescut cu 30% luni, ajungând la peste 25.000. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, se vede că intrăm acum pe o tendinţă de creştere”, a transmis ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, pe Twitter, care îi îndeamnă pe cetățenii turci la vaccinarea îmăptriva COVID-19.

Citeste si: Israelul a autorizat pastila de urgență anti-COVID-19 fabricată de Pfizer


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si