Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a precizat importanța centrelor de evaluare ambulatorii în care pacienţii infectaţi cu COVID-19 se prezintă pentru investigări și unde vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea în secțiile din spitale.

Citeste si: Octavian Jurma spune că vârful valului 5 va fi atins la începutul lunii februarie: „E posibil să avem o medie de 25.000- 30.000 de cazuri pe zi”

Ce a spus ministrul Sănătății

„Ne gândim la cele mai bune soluţii atât pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, cât şi la cei care au alte afecţiuni. Este esenţial ca spitalele să rămână funcţionale. Pacienţii cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Secretarul de stat Adriana Pistol susține că este important ca pacienții confirmați pozitiv cu COVID-19 să ajungă într-un centru de evaluare chiar în ziua în care au primit rezultatul pentru a putea primi rapid tratamentul corespunzător formei de boală. Prin acest aspect pot fi prevenite cazurile severe ale infecției cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Petrecere cu 150 de peroane, întreruptă de oamenii legii din Maramureș. Jumătate dintre persoanele prezente, dar și patronul localului au fost sancționați pentru încălcarea măsurilor sanitare

Toți pacienții vor fi tratați

„Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluaţi şi trataţi gratuit atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi”, a spus Adela Gojan, președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Ministerul Sănătății a anunțat că va realiza o centralizare a centrelor de evaluare şi va forma o hartă interactivă cu acestea pe care o va pune la dispoziţia cetăţenilor într-un timp rapid.

Citeste si: Primăria Ploiești, sondaj de opinie cu locuitorii referitor la demolarea unui bloc din centrul orașului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si