„În ultimele 2 zile, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi INCDMM "Cantacuzino" au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2”, a declarat, miercuri seară, Ministerul Sănătății.

Citeste si: Lista completă a noilor restricții impuse de Guvern. Ce pregătiri fac autoritățile pentru valul 5 al pandemiei după ce numărul cazurilor a explodat la noi în țară

În ce orașe se înregistrează cazurile?

Ministerul Sănătății a transmis că este vorba despre 46 de bărbaţi şi 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani şi peste 80 de ani din municipiul Bucureşti şi judeţele Braşov, Mureş, Constanţa, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeş, Călăraşi, Maramureş, Călăraşi, Caraş Severin, Prahova, Satu-Mare, Timişoara.  

„Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia şi Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19”, au mai adăugat reprezentanții Ministerului Sănătăţii.  

Sursa citată a transmis că numărul total al cazurilor de infectare cu noua variantă Omicron a ajuns la nivel național la 183.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila susține că autorităţile „nu impun utilizarea unor măşti scumpe”

Valul Omicron, devastator în SUA. A fost depășit recordul absolut de 1 milion de infectări pe zi

Valul Omicron este devastator în SUA. Situație fără precedent de la debutul pandemiei: a fost depășit recordul absolut de 1 milion de infectări în doar 24 de ore.

Statele Unite ale Americii au înregistrat luni un milion de cazuri noi de COVID-19, doborând recordul global pe care îl stabilise anterior și făcând din SUA cea mai grav afectată națiune de pandemia de coronavirus.

De la debutul pandemiei, au fost raportate 827.753 de decese în SUA din cauza COVID-19.

Potrivit unei analize efectuate de DailyMail, decesele au crescut cu 1.688 în același interval de timp în care infecțiile au crescut cu un milion.

Luni dimineața, Statele Unite au raportat un număr de 55.114.057 cazuri confirmate de coronavirus. Până la miezul nopții, numărul a crescut la 56.190.946- o creștere cu mult peste un milion în mai puțin de 24 de ore.

Citeste si: Călătorii care nu poartă măşti de protecţie pot fi sancţionaţi contravenţional doar de organele de ordine publică. Anunțul a fost făcut de Metrorex.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si