În Italia, toți oamenii care au împlinit vârsta de 50 de ani vor fi obligați să se vaccineze împotriva noului coronavirus cu schemă completă. Țara se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor Sars-Cov-2.

Citeste si: Americanii vaccinați complet pentru Covid-19 cu vaccinul Pfizer/BioNTech vor putea primi rapelul mai devreme

Autoritățile italiene au introdus vaccinarea obligatorie împotriva virusului SARS-CoV-2 a populaţiei de peste 50 de ani.

Numărul infectărilor a crescut brusc în ultimul timp, în Italia.

Vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie în Italia

Noul Coronavirus face victime din nou. Deși autoritățile au decis relaxarea măsurilor, guvernul italian a decis ieri să introducă vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului pentru toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani.

Citeste si: Record de infectări cu varianta Omicron. Italia a anunțat peste 170.000 de noi cazuri

Premierul Mario Draghi a și motivat această decizie a guvernului italian în cadrul şedinţei de guvern în care a fost adoptată această nouă lege. A explicat că autoritățile doresc să îi convingă pe cei care nu s-au imunizat deja să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Dorim să încetinim curba contaminărilor şi să îi determinăm pe italienii care nu au fost încă vaccinaţi să facă acest lucru”, a declarat premierul Mario Draghi.

tara-care-a-introdus-vaccinarea-obligatorie-anti-covid-19-pentru-o-anumita-categorie-de-persoane-au-cel-mai-mare-risc-de-a-fi-internate

Vaccinarea anti-Coronavirus obligatorie pentru o anumită categorie de persoane.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Fabio Capello propune scăderea salariilor pentru jucătorii nevaccinaţi împotriva Covid-19

Premierul a afirmat că au luat această decizie pentru grupele de vârstă care au cel mai mare risc de a fi internate, pentru a reduce presiunea asupra spitalelor şi pentru a salva vieţi.

Italienii au impus obligaţia de vaccinare pentru persoanele care au împlinit deja vârsta de 50 de ani și care nu lucrează. De asemenea, și deţinerea unui certificat verde pentru toţi cei peste 50 de ani care lucrează, indiferent dacă este vorba despre sectorul public sau cel privat.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 6 ianuarie 2022! Explozie de cazuri, în ultimele 24 de ore

În Italia, luna trecută, o asistentă a fost surprinsă în timp ce vaccina pacienți cu seringa goală, pentru certificatul verde COVID, în condițiile în care documentul era obligatoriu la unele locuri de muncă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si