„Lucrăm la o contribuţie la sănătate ” pentru „ toţi adulţii care refuză să se vaccineze ” deoarece aceştia reprezintă „o povară financiară pentru toţi” locuitorii din Quebec, a spus, marţi, prim-ministrul provinciei canadiene.

Acesta susține că 10% din populația provinciei Quebec nu a primit nicio doză de vaccin până în acest moment și nu ar trebui să „dăuneze” restului de 90% din populație care a ales să se vaccineze.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății cere laboratarelor farmaceutice să producă vaccinuri care să prevină transmiterea Sars-Cov-2

Ce spun autoritățile din Quebec?

„Nu trebuie să plătească toţi pentru asta", a declarat  François  Legault în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că guvernul provinciei francofone are în vedere ca suma care trebuie plătită să fie una semnificativă.

„Înţeleg şi simt aceste bombăneli la adresa minorităţii nevaccinate care, păstrând proporţiile, ne blochează spitalele”, a spun prim-ministrul provinciei canadiene.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

Citeste si: Avertismentul OMS pentru Europa. Jumătate din populație se va infecta cu Omicron în maxim două luni

Persoanele aflate la Terapie Intensivă

Prim-ministrul Quebec-ului a explicat că populația de 10% nevaccinată reprezintă 50% dintre cei care se află pe secțiile de Terapie Intensivă, spunând că situațiia este una „șocantă”.

În acest moment, 2.742 de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitalele din Quebec, provincie cu aproape opt milioane de locuitori, iar aproximativ 255 de persoane se află la Terapie Intensivă.

În Ontario, provincie apropiată, numărul cazurilor este în creștere și sunt spitalizate 3.220 de persoane, 753 dintre acestea în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor infectate care se află la Terapie Intensivă a crescut cu 30, ajungând la 177 de persoane în secții de Terapie Intensivă.

Citeste si: Papa Francisc susține vaccinarea împotriva COVID-19 și denunță ,,informațiile nefondate"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si