Ninsori viscolite în România, la munte

Conform prognozei meteo de la ANM, marţi, între orele 10:00- 20:00, pe fondul unui Cod galben, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul şi local în sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

Citeste si: VIDEO- Meteorologii au emis cod roșu de viscol pentru aceasta seară. Care sunt zonele vizate

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 10 – 18 ianuarie, ora 20.00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 20 – 19 ianuarie, ora 08
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului
Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90...110

km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70...80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50...55 km/h.

Vremea se răcește și bate vântul în București

Vremea va fi frumoasă în Bucureşti în decursul zilei de marţi, în timp ce temperatura maximă va ajunge la 6 grade, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialiştilor, în intervalul 18 ianuarie, ora 10:00- 19 ianuarie, ora 8:00, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat (35- 40 km/h).

Temperatura maximă consemnată în Capitală va fi de 5- 6 grade, în timp ce minima va oscila între -6 şi -4 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si