În Grecia un strat considerabil de zăpadă s-a depus pe străzile din orașe, lucru care a făcut ca traficul să se desfășoare cu dificultate. Pe unele dintre autostrăzi lanțurile antiderapante au devenit indispensabile, iar conducătorilor auto li s-a cerut să circule cu atenție.

Citeste si: VIDEO- Meteo: România, lovită de un val de aer polar/Ger și ninsori

Temperaturi de -14 grade

Peste noapte, în Grecia s-au înregistrat temperaturi de -14 grade Celsius, iar furtuna de zăpadă a suspendat o sesiune a Parlamentului și a închis școlile și centrele de vaccinare din Atena.

Armata, pompierii și poliția au început operațiuni de degajare a autoturismelor și a ocupanților acestora.

Ministrul grec pentru Protecție Civilă și Criză Climatică, Christos Stylianides și-a cerut scuze față de cetățeni pentru haos și a adus acuzații la adresa companiei care gestionează autostrada că nu au ținut-o deschisă.

Citeste si: Alertă de vreme rea de la ANM. Cod galben în 30 de județe. Cum va fi vremea în București

Ninsori abundente în Turcia

Ninsorile puternice au ajuns și în Turcia, iar oamenii au fost sfătuiți să evite deplasările și ieșirile care nu sunt necesare. 

Aeroportul din Istanbul a fost închis și o parte dintre zborurile spre Europa, Asia și Africa  au fost anulate.

Acoperișul unuia dintre terminalele de marfă s-a prăbușit sub zăpadă, dar din fericire nu s-au înregistrat victime. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Din cauza condițiilor nefavorabile, toate zborurile au fost oprite temporar pentru siguranța aeriană”, au transmis autoritățile aeroportuare.

Biroul guvernatorului din Istanbul i-a avertizat pe conducătorii auto că nu vor putea intra în oraș dacă vin din Tracia, o regiune care se întinde de-a lungul părții europene a Turciei până la granița de vest cu Bulgaria și Grecia.

Cu toate acestea, majoritatea instituțiilor publice au rămas deschise.

Furtunile de zăpadă și vremea nefavorabilă vor continua în zilele următoare în Grecia și Turcia. 

Citeste si: VIDEO- Hunedoara: O parte din acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, iar un autoturism a fost avariat în timpul furtunii de seara trecută

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si