Meteorologii au emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod roşu de ninsori şi viscol, care vizează zonele înalte din două judeţe situate în Transilvania. Avertizarea este valabilă pentru trei ore, până la 22.00, cu posibilitatea de a fi prelungită saun extinsă și pentru alte zone montane.

Citeste si: Meteo 25.01 marti seara

Vizibilitate spre zero din cauza viscolului puternic

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 22:00, în judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara (zona de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri) se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de 145- 155 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea reducând vizibilitatea spre zero.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citeste si: VIDEO| Alertă meteo: un val de aer polar lovește România

Alertă meteo: un val de aer polar lovește România

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță un val de aer polar care va lovi România în următoarea perioadă.

În orele următoare se vor resimți temperaturi scăzute, în ciuda faptului că am avut parte de câteva zile mai însorite.

Meteorologii spun că gerul își va face simțită prezența în țara noastră. Astfel, valorile termice vor scădea brusc și se va instala gerul, în special pe timpul nopții.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si:  VIDEO- Meteo: România, lovită de un val de aer polar/Ger și ninsori

Ninsori și viscol în anumite regiuni

În anumite regiuni din țară va ninge și va fi viscol. Maximele nu vor depăși 8 grade Celsius în centrul României și minus 3 grade Celsius în partea sudică. 

De asemenea, în anumite regiuni din țară   va ninge și va fi viscol. Potrivit meteorologului Alina Șerban, noaptea se vor înregistra temperaturi negative în majoritatea zonelor țării. În plus, maximele nu vor depăși 8 grade Celsius în centrul României și minus 3 grade Celsius în partea sudică.

„Ne vom afla sub influența unei mase de aer polar. Se va extinde și se va intensifica. Temperaturile vor deveni negative în mare parte din țară. Noaptea va fi caracterizată de o vreme geroasă, însemnând minus 10 grade sau chiar mai mult.  Vântul va prezenta intensificări nu doar în zonele montane. În asociere cu temperaturile scăzute, temperaturile reale resimțite vor fi cu mult mai mici“, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban pentru Antena3.

Citeste si:  Cod galben de viscol în zone din 25 de judeţe. Vreme caldă cu cer senin în Capitală

Ninsorile vor apărea în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent“, au precizat reprezentanții ANM.

Citeste si:  Prognoza meteo ANM, marți, 25 ianuarie 2022. Temperaturi scăzute în toată țara

Totodată, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpații Orientali și Occientali va ninge viscolit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si