Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele României a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcție a lui Marcel-Ioan Boloș, ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

"La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului nr. 1311/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1201 din 17 decembrie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeste si: China avertizează SUA să ia în serios Rusia

Marcel Boloș, nominalizat pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării 

PNL l-a nominalizat, joi, pe Marcel Boloș, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, în ședința Biroului Executiv al partidului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marcel Boloş este directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. El a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban.

Citeste si: Iohannis, sedinta cu sefii de arme

Cine este Marcel Boloș

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1993-1997), Facultatea de Electrotehnică şi Informatică (1992-1997), studii de master în Managementul Instituţiilor Financiar-Bancare (1997-1999) şi studii doctorale cu teza: "Bugetul şi contabilitatea comunităţilor locale între starea actuală şi posibilităţi de modernizare" la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea de Vest, Timişoara (2000-2005), potrivit site-ului http://steconomiceuoradea.ro. 

Şi-a început activitatea didactică în 1999, ca asistent universitar în domeniul "Finanţele întreprinderii" la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1999-2001).

A parcurs treptele de lector universitar doctor (2001-2008), conferenţiar universitar doctor (2008-2015), apoi profesor universitar doctor (de la 1 octombrie 2015) la catedra de Finanţe Contabilitate din cadrul centrului universitar amintit.

Citeste si: VIDEO| Klaus Iohannis, după ședința CSAT: "Suntem pregătiți pentru orice scenariu"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si