Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni marți, la ora 12.00, cu federaţiile reprezentative din învăţământ. Scopul acestei întâlniri este de a discuta pe baza proiectului de acord cu Ministerul Educației.

Citeste si: Cel mai contestat ministru din Guvernul Ciucă, supus unui test în Parlament- UPDATE

Acordul este un pas important

Sistemul educațional are nevoie de măsuri optime, de sprijinire a salariaților acestuia,de reformare a legislației din domeniul educației în concordanță cu principiile și obiectivele strategice stabilite prin Proiectul ,,România Educată''.

În acest sens, acordul este un pas esențial.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, noi măsuri care să susțină mediul de afaceri post-pandemie

“Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional''

Nicolae Ciucă a vorbit despre importanța unei resurse umane bine pregătită, care să fie dedicată sistemului de educație.

“Evoluția societății noastre depinde de buna funcționare a sistemului educațional. Elevul se află în centrul acestui sistem, în care dascălii reprezintă factorul determinant.

Avem nevoie de o resursă umană bine pregătită și motivată, dedicată profesiei didactice, recunoscând, totodată, rolul personalului didactic auxiliar și nedidactic în ansamblul sistemului de educație. Guvernul înțelege pe deplin importanța unei abordări coerente și incluzive a tuturor factorilor implicați în procesul de educație din România”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Citeste si: Elevii se îmbolnăvesc de Covid pe bandă rulantă. Câte școli și clase sunt închise


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si