Diana Șoșoacă a fost luni la Parchetul General pentru a da declarații în dosarele în care s-a certat cu jurnaliștii din Italia. Aceasta a venit însoțită de mai mulți suusținători, dar și de soțul ei, Silvestru Șoșoacă, implicat de asemenea în dosare.

Citeste si: Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 de lei în războiul cu Raed Arafat. Senatoarea l-a numit "trădător" pe șeful DSU și l-a trimis "în țara de baștină"

Ce a spus Diana Șoșoacă

„Este dosarul în care eu am făcut plângeri penale. Mi-a fost mie teamă de ceva?”, a declarat Diana Șoșoacă presei, la intrarea în sediul Parchetului General.

Vizita senatoarei nu a durat prea mult. Audierea a fost amânată pentru ziua de marți deoarece avocatul acesteia nu s-a prezentat la Parchet. 

„Mâine la 10 voi reveni pentru că avocatul meu nu a putut să se prezinte azi. Am avut nişte discuţii preliminare. Am stabilit nişte chestiuni ale dosarului. Mâine revin la ora 10.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Să ştiţi că nu ştiu cine a adus în atenţie minciunile din presă. Domnul procuror niciodată nu m-a mai citat până acum. Nu a fost în niciun concediu, cum s-a mai zvonit. Că m-a citat, că a intrat în concediu. Nu am refuzat niciodată venirea când am fost citată am venit”, a mai precizat senatoarea.

Citeste si: VIDEO| Diana Șoșoacă, discurs în Parlament după scandalul cu jurnaliștii italieni. A cerut „demisia de urgență” a premierului Ciucă

Audierile din dosar

Întrebată despre persoanele care au mai fost audiate în acest dosar, Diana Șoșoacă a refuzat să ofere detalii și a spus: „este o anchetă a PICCJ, e vorba de infracţiuni împotriva unui demnitar al statului român, iar ancheta se va desfăşura aşa cum spune CPP”.

Citeste si: Reacții după scandalul cu Diana Șoșoacă

Soțul senatoarei, anchetat

În decembrie 2021, procurorii de la Parchetul Sectorului 1 au dispus control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în cazul lui Dumitru Silvestru Șoșoacă, cercetat pentru că ar fi lovit membrii unei echipe de jurnaliști italieni care au venit în România pentru a-i lua un interviu Dianei Șoșoacă, dar și un polițist.

Senatoarea a respins acuzațiile aduse la adresa soțului ei, susținând că echipa de jurnaliști italieni ar fi agresat-o. Inițial, Silvestru Şoşoacă a contestat decizia procurorilor, însă magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au hotărât ca măsura controlului judiciar să râmână valabilă pentru 60 de zile.

O jurnalistă româncă, implicată în acest dosar, a mărturisit că a fost chemată pentru a da declarații, în calitate de martor în cazul dosarului de ultraj împotriva lui Silvestru Șoșoacă. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, reacție în scandalul dintre soții Șoșoacă și jurnaliștii italieni

Ce a spus jurnalista

„Am fost chemată în calitate de martor într-un dosar penal pentru ultraj. Soțul senatoarei Diana Șoșoacă se află sub control judiciar după ce vineri, 10 decembrie 2021, a lovit un polițist care încerca s-o apere pe jurnalista italiană Lucia Goracci. Eram în biroul de avocatură al senatoarei, unde ne chemase pentru un interviu.

Lucia Goracci e șefa biroului televiziunii publice Rai pe Turcia, Siria, Iraq și Europa de Sud-Est. Voia să facă un reportaj despre pandemie în România și m-a întrebat dacă pot să fiu ”fixer” (intermediar și traducător) pentru ea și echipa ei. Plănuia să vorbească cu oameni de ambele părți ale vaccinării. Pe senatoare o văzuse într-un reportaj la CNN și a trecut-o pe listă. Am confirmat interviuri cu un medic de la Institutul Balș, un fotograf care a pozat în ATI, un preot, un medic sudanez care convinge oamenii dintr-un sat din Dolj să facă vaccinul și Diana Șoșoacă”, a scris jurnalista Delia Marinescu pe pagina sa de Facebook, imediat după scandalul cu Diana Șoșoacă. 

Citeste si: Jurnalista italiană Lucia Goracci, plângere pe numele Dianei Şoşoacă: „M-a muşcat de mână, apoi am ieşit afară"

VIDEO- Diana Șoșoacă s-a prezentat la audieri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si