UPDATE: Parchetul General s-a sesizat

Parchetul General s-a sesizat din oficiu în urma conflictului dintre Virgil Popescu și George Simion. Astfel, vor fi verificate imaginile care ausurprins momentul în care co-președintele AUR l-a luat de gât pe ministrul Energiei în timp ce acesta susținea un discurs pe tema moțiunii de cenzură depusă împotriva sa. 

UPDATE: Primele reacții ale celor doi politicieni

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut primele declarații după scandalul cu George Simion de la AUR.

„Am avut stăpânire de sine și nu am dat curs provocării. Eu cred că astăzi după ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților se vor întâlni colegii mei și vor reuși să modifice regulamentul astfel încât să nu se mai întâmple. În semn de protest nu voi mai prezenta discursul în plenul Parlamentului”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Întrebat dacă George Simion i-a dat impresia că l-ar fi putut lovi, Virgil Popescu a spus: „Sigur. Se uita amenințător în ochii mei”.

Ce a spus George Simion după ce a fost acuzat că l-a abuzat pe ministrul Energiei

„Nu m-a deranjat. El este un hoț și e vinovat pentru facturile românilor. Am fost la el să-i spun că e un hoț, pentru că este un hoț.

Omul acesta e vinovat pentru facturi... Nu e nicio agresiune, pentru că nu i-am făcut nimic. Am pus mâna pe el...

M-a deranjat faptul că e un hoț și vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjați de facturile pe care le primesc”, a declarat George Simion.

 A fost scandal în Parlament astăzi, chiar în timpul în care ministrul Energiei, Virgil Popescu ținea un discurs despre moțiunea de cenzură depusă împotriva sa. Liderul AUR, George Simion a mers la tribuna Parlamentului și a început să îl agreseze pe ministru.

„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, a fost replica lui Virgil Popescu care l-a determinat pe George Simion să aibă o ieșire violentă așa cum nu s-a mai văzut în plenul Parlamentului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Diana Șoșoacă, chemată la Parchet în dosarul neînțelegerilor cu jurnaliștii italieni: „Eu am făcut plângeri penale”

scandal Parlament

Scandal în Parlament

[Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei]

În timp ce Virgil Popescu susținea un discurs, George Simion striga din rândurile parlamentarilor „Ești un hoț!”. Scandalul a continuat când George Simion s-a dus în tribuna Parlamentului și l-a luat de gât pe ministrul, țipându-i în față că este „un hoț”.

În replică, oficialul liberal din guvern i-a spus copreședintelui AUR că este „un prost”.

Citeste si: Descoperire șocantă la granița României. Ce au găsit oamenii legii în portbagajul unui autoturism la Nădlac

scandal Parlament

scandal Parlament

Virgil Popescu și George Simion

[Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei]

Ședința a fost suspendată

În urma incidentului, ședința în care se vorbea despre moțiunea de cenzură depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Este pentru prima dată în istoria perlamentarismului când un ministru sau un vorbitor, în timp ce își ține discursul, este agresat fizic. În aceste condiții eu nu pot să continui ședința. Convoc ședința Biroului Permanent. Declar ședința închisă”, a fost mesajul care a venit în Parlament în urma evenimentelor care au avut loc.

Citeste si: Dacian Cioloș îi cere lui Dan Barna să facă un pas în spate: Declaraţiile şi acţiunile lui, o stângăcie şi o forţare a ordinii

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si