România este situată, din punct de vedere geopolitic, în linia întâi a frontului în cazul unui război pe flancul estic al NATO. Avem graniță de 600 de kilometri cu Ucraina, iar deschiderea la Marea Neagră ne situează în "gura lupului", alias Rusia, care a anexat prin forță insula Crimeea în urmă cu 8 ani.

Citeste si: Israelul a lansat mai multe rachete spre Siria, miercuri dimineața

Este puțin probabil ca România să fie vizată de atacuri aeriene în cazul unui conflict ruso-ucrainean, în condițiile în care facem parte alianța NATO și orice eventuală agresiune la adresa țării noastre ar declanșa articolul 5 al Tratatului prin care aliații se obligă să ne apere teritoriul ca și cum ar fi vorba de un atac împotriva întregii alianțe.

Citeste si: Șase nave rusești de război sunt în drum spre Marea Neagră pentru exerciții militare

Lista adăposturilor antiaeriene din România

IGSU a publicat pe site-ul propriu lista adăposturilor de protecție civilă din toate județele și orașele țării. Vezi lista completă  AICI

Documentul de 62 de pagini al IGSU conține adresele exacte la care se află cele 4.538 de adăposturi antiaeriene din țara noastră.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Spre exemplu, în Caapitală sunt listate aproximativ 165 de adăposturi de protecție civilă în Sectorul 1, 340 de adăposturi în Sectorul 2, 150 în Sectorul 3, 160 în Sectorul 4,  60 în Sectorul 5 și 300 în Sectorul 6.

Presa a scris în ultimii ani despre situația nu tocmai bună a multor adăposturi antiaeriene care au fost transformate în scopuri care nu mai au legătură cu protecția civilă.

Peste 1000 de soldați americani, relocați din Germania în România

Liderul de la Casa Albă a decis să trimită 2.000 de soldați aflați în garnizoana Fort Bragg din Carolina de Nord în Polonia și Germania, iar 1.000 de soldați americani din escadronul de infanterie Stryker aflat în Germania vor fi relocați în România.

Acestre mutări sunt menite să întărească flancul NATO aflat în apropierea granițelor cu Rusia. Kremlinul interpretează aceste mutări de trupe SUA ca fiind noi dovezi ale intenției de a împinge Rusia într-un conflict militar.

Citeste si:  Joe Biden, un nou avertisment pentru Rusia. Ce se întâmplă dacă tancurile lui Putin trec graniţa cu Ucraina

Ministrul Apărării de la București: ”Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”

”În acest moment, americanii au sosit, ca să spun aşa, ca un fel de titlu pe care dumneavoastră îl daţi întotdeauna. Au venit deja pentru pregătiri, peste 100 de soldaţi americani, specialişti, care pregătesc această încartiruire”, a spus ministrul Vasile Dîncu, citat de Agerpres. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ministrul Apărării a dat asigurări că suntem pregătiţi din perspectivă logistică, pentru sosirea acestor soldaţi americani.

”Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”, a mai spus Vasile Dîncu, precizând că vor informa asupra detaliilor şi a locurilor unde vor fi încartiruiţi.

Vasile Dîncu a mai precizat că nu este un singur loc unde aceşti soldaţi americani vor sta, în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si