Acuzații între fostul comisar general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu şi ministrul Mediului, Tánczos Barna, în cazul arderilor de deșeuri ilegale. Fostul comisar general al Gărzii de Mediu afirmă că decesele provocate de poluare sunt între 24.000 și 29.000 de decedați anual.
Citeste si: Potrivit unui raport ONU, poluarea produce mai multe decese decât pandemia de Covid-19
Capitala, învăluită de un aer poluat
”Pâcla care pluteşte de 20 de ore peste Bucureşti a apărut aseară în urma arderii ilegale de deşeuri si alte componente cu grad mare de toxicitate, precum resturile interioare ale autoturismelor dezmembrate în marginea Bucureştiului. Un singur kg de plastic ABS de interior auto este la fel de toxic ca arderea unei sobe cu lemne pe întreaga iarna. Zilnic în jurul Bucurestiului sunt arse tone de plasitc extrem de toxic.
Murim pe capete crezând prosteşte că Guvernul are cea mai mică intenţie să ne ajute. Pentru ei important este ca Pharma să-si facă cifra de afaceri, recordul absolut din ultimii 100 de ani, pe sănătatea noastră”, a mai scris Berceanu.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Garda de Mediu Dolj a amendat Complexul Energetic Craiova cu 100.000 de lei. Praful de cărbune acoperise mai multe străzi ale municipiului
Ministrul acuzat spune că acesta este un caz de dezinformare
Replica ministrului acuzat tot pe Facebook.
”Încă un caz de dezinformare patentată care poate fi combătut uşor prin dovezi clare. Contrar cu ceea ce afirmă domnul Octavian Berceanu pe Facebook, susţin iniţiativa legislativă prin care arderile ilegale de deşeuri devin infracţiuni şi cred cu tărie că şi prin aceasta facem încă
un pas înainte în stoparea fenomenului. Acest lucru se vede foarte clar, chiar din primul paragraf al adresei semnate de mine, pe care o ataşez mai jos”, a scris ministrul, publicând şi el documentul care-i susţine punctul de vedere.
Ministrul susține că proiectul are lacune
”Colegii mei din minister- pe care îi cunoaşteţi, v-au fost colegi şi dumneavoastră şi v-au susţinut activitatea- au descoperit că propunerea legislativă are lacune majore de tehnică legislativă, ceea ce o poate face neaplicabilă.
Este simplu, arderile de deşeuri sunt încadrate la contravenţii într-un alt act normativ. Dacă le încadrăm la infracţiuni în legea despre care discutăm, asta se numeşte dublă reglementare şi face prevederea inaplicabilă. Este ultimul lucru pe care ni-l dorim, tocmai de aceea am propus o serie de modificări”, a mai scris ministrul Mediului.
Citeste si: Probleme tehnice la rafinăria de la Petrobrazi: zgomot puternic, fum și flacără imensă