Surorile Fazila și Shagufa Haidary stau împreună într-un apartament de la perifieria Kievului și riscă să fie prinse din nou în mijlocul conflictului.

Citeste si: De ce se teme Occidentul de o invazie a Rusiei în Ucraina pe data de 20 februarie

Fazila, 26 de ani, și Shagufa, 24 de ani, fac parte dintr-o familie numeroasă, trecută prin multe greutăți în Afganistan, dar, cu toate acestea, își amintesc cu drag de zilele petrecute acolo.

Cele două au lucrat ca însoțitoare de bord, ceea ce le permite să călătorească în toată lumea și să îl întâlnească chiar și pe fostul președinte afgan Hamid Karzai, dar și pe starul pop afgan Aryana Sayeed.

Cele două surori au fugit când talibanii au preluat Kabul

Când talibanii au preluat Kabul, singura lor soluție a fost să plece. "Nu aveam altă opțiune. Trebuia să ne urcăm într-un avion și să fugim. Asta a fost. Dacă am avea altă opțiune, cu siguranță am alege-o, decât să fim refugiați sau să ajungem aici", spune Shagufa.

Surorile intenționau să meargă la Islambad în Pakistan, dar au ajuns târziu în Kabul și s-au trezit între mulțimea de oameni de oameni care voiau să fugă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ucraina atacată masiv cibernetic. Site-urile instituțiilor centrale au căzut unul după altul

"Sentimentul trăit atunci a fost înfiorător. Eram cu toții îngroziți, nu știam încotro mergem",

a povestit Shagufa, în timp ce își amintea mulțimile uriașe de afgani disperați să fugă.

Astfel, Fazila și Shaguna au fost printre cei 370 de afgani care au ajuns în Ucraina în 2021.

Cele două surori trec prin aceeași teamă și în Ucraina

După două săptămâni de când au ajuns în țară, au reușit să se mute într-un apartament complet mobilat cu ajutorul unui prieten.

Cele două surori au cerut azil în Ucraina și așteaptă o decizie în câteva săptămâni. Între timp, nu au reușit să găsească nimic de lucru în domeniul lor și cu greu își plătesc chiria cu ajutorul financiar al unui unchi care locuiește în Germania.

Citeste si: VIDEO| Județele din nord-estul țării se pregătesc pentru un posibil val de refugiați, având în vedere tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Cele două surori se confruntă cu aceeași incertitudine simțită în momentul în care au plecat din Kabul.
"Cea mai grea parte este cum să ne liniștim familia din Kabul. Ei au propriile lor probleme acolo. Mă doare că au crezut că suntem în siguranță aici", spune Shagufa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si