O explozie puternică s-a produs, vineri seară, în centrul oraşului ucrainean Doneţk, în apropierea sediului administraţiei separatiste, afirmă surse citate de agenţia RIA Novosti. Conform martorilor, un vehicul a explodat într-o parcare situată în apropierea clădirii.

Citeste si: Avertismentul dat de SUA: Rusia a desfășurat 190.000 de militari la granița cu Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri că intensificarea ciocnirilor în derulare în estul Ucrainei reprezintă „un scenariu de provocări” conceput de Rusia pentru a justifica un atac asupra Ucrainei. 

Ce le cere Vladimir Putin liderilor de la Kiev

"Din păcate, observăm o agravare a situaţiei" din Donbas, a declarat Putin într-o conferinţă de presă comună cu omologul său belarus şi aliat Aleksandr Lukaşenko, aflat vineri într-o vizită la Moscova.

Potrivit lui Putin, "implementarea Acordurilor de la Minsk este garanţia restabilirii păcii în Ucraina şi încetării tensiunilor legate de această ţară".

Citeste si: Profeția ignorată: invazia Rusiei în Ucraina va declanșa Al Treilea Război Mondial

"Tot ceea ce trebuie să facă Kievul este să se aşeze la masa discuţiilor cu reprezentanţii Donbasului şi să convină asupra măsurilor politice, militare, economice şi umanitare pentru a pune capăt conflictului", a adăugat Putin, citat de Agerpres.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ucraina a dezvăluit cum va răspunde în fața bombardamentelor separatiștilor din Donbas. Doi soldați ucrainieni au fost răniți

"Şi cu cât acest lucru se întâmpla mai repede, cu atât mai bine", a spus preşedintele rus.

Noi acuzații aduse de Vladimir Putin

Vladimir Putin a afirmat că procesul de rezolvare a conflictului din estul Ucrainei "continuă să fie blocat" chiar şi în pofida eforturilor din cadrul aşa-numitului format de negocieri Normandia (Germania, Franţa, Ucraina şi Rusia).

Citeste si: Joe Biden crede că Rusia va invada Ucraina "în următoarele zile"

Preşedintele rus a declarat că autorităţile de la Kiev "sabotează în esenţă aplicarea Acordurilor de la Minsk în ceea ce priveşte modificarea Constituţiei (ucrainene), acordarea unui statut special pentru Donbas, alegerile locale şi amnistierea" participanţilor la conflict.

Citeste si: De ce se teme Occidentul de o invazie a Rusiei în Ucraina pe data de 20 februarie

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"În general, drepturile omului sunt încălcate sistematic în Ucraina, discriminarea populaţiei de limbă rusă este stabilită la nivel legislativ", pretinde Putin.

Lukasenko: "Ne aflăm în pragul unui conflict care s-ar putea extinde pe întreg continentul"

La rândul sau, Lukaşenko a avertizat că, pentru prima oară după decenii, regiunea "se află în pragul unui conflict real", lucru pentru care a învinuit Occidentul.

"După cum vedeţi, acest lucru nu mai depinde nici măcar de vecinii noştri, nici măcar de Ucraina. Este clar pentru dumneavoastră de cine depinde escaladarea tensiunilor de-a lungul graniţelor noastre. Pentru prima dată în ultimele decenii ne aflăm în pragul unui conflict care s-ar putea extinde pe întreg continentul", a avertizat el.

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au anunţat vineri evacuarea civililor în Rusia, acuzând Kievul de pregătirea unei invazii după o reizbucnire a violenţelor, pentru care părţile se acuză reciproc.

Potrivit acestora, armata ucraineană pregăteşte o ofensivă pentru invadarea celor două "republici" autoproclamate, Doneţk şi Lugansk.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si