După declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina, Republica Moldova a intrat în stare de urgență, de astăzi- 24 februarie 2022.

„Am stabilit că guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență”, a anunțat Maia Sandu.

Maia Sandu cere cetățenilor moldoveni din Ucraina să se întoarcă în țară.

Citeste si: Unde ne ascundem în caz de război. Lista adăposturilor antiaeriene din România, publicată de IGSU

„Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat azi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, adaugă Sandu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ea a dat asigurări că toate instituțiile statului moldovean sunt în stare de alertă.

Moldova este pregătită să primească refugiați

Republica Moldova instalează centre de triere la granița cu Ucraina și sunt pregătiți să primească câteva zeci de mii de refugiați. „Vom avea grijă de acești oameni" a comunicat Președintele Maia Sandu.

Citeste si: Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, declară că Ucraina se va confrunta cu noi „provocări” şi „pierderi”

stare-de-urgenta-republica-moldova-24-februarie

Președintele Republicii Moldove - Maia Sandu.

[Sursa foto: Arhivă]

„În această dimineață, Rusia a lansat atacuri militare asupra țării vecine, Ucraina, încălcând flagrant normele dreptului internațional. Comunitatea internațională e unanimă în condamnarea acestui act de război.

Am convocat Consiliul Suprem de Securitate. Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență.”, a declarat în această dimineață Maia Sandu.

Autoritățile din Chișinău s-au mobilizat. „Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări. Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu forțe suplimentare.

Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat azi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Se atestă o creștere a fluxului de tranzit la frontiere.

Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment, suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a declarat Maia Sandu.

Citeste si: Traian Băsescu: Ce urmărește cu adevărat Vladimir Putin

Sute de mașini cu număr de Ucraina sunt joi dimineață la punctul de frontieră Palanca dintre Ucraina și Republica Moldova, potrivit imaginilor de pe camerele de luat vederi.

Citeste si: Avion militar neautorizat, interceptat și aterizat la Bacău! Anunțul făcut de MApN, după atacurile din Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si