Mobilizare fără precedent a românilor din fiecare colț de țară, pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. 

De la prima oră a dimineții, Centrul de zi din localitatea Dumbrăvița arăta ca un furnicar. Sute de oameni au răspuns la apelul de ajutor pentru ucrainenii ce ajung în România, după ce au fugit din calea războiului.

Citeste si: Gigi Becali oferă sprijin refugiaților din Ucraina: "Noi facem fotbal și lumea moare pe străzi?"

Românii au venit în număr mare să-i ajute pe refugiați

"S-au sortat de voluntari, au pus cele de copii într-o parte, cele de adulți în altă parte și asta facem, ajutăm să le trimitem cu un TIR ceva, cu ceva către Suceava", spun voluntarii.

Citeste si: Drama unei familii din Ucraina. O mamă a cinci copii a murit în timp ce apăra Kievul de armata rusă

Cu mic, cu mare au venit cu bratele pline. David, un băiat de doar câțiva ani, a venit să doneze una dintre jucăriile sale.
"Pentru ce ai adus mașinuța? Pentru copii. O lași? Le-o dai copiilor din Ucraina? Da. Îți pare rău după ea? Nu! Crezi că o sa le placă? Da!"

Citeste si: Mobilizare uriasa in numele refugiatilor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși sunt prea mici să înteleagă ce se întâmplă la granițele cu Romania, copiii au înțeles că trebuie să fie buni și să ajute.
"Ce se intamplă acolo? Război! Mult război!", răspunde micuța Sofia.

Adultii au venit fiecare cu ce a considerat.
"Am adus pături, lenjerii, perne, jucării, haine, conserve. Am adus ce am reușit!"
"Haine pentru copii, pături, haine groase...ce se poate! V-a impresionat ce s-a întâmplat în Ucraina? Normal! Si eu sunt mamă și dacă s-ar duce soțul...și aș rămâne singură...mă scuzați (plânge -n.r)".

Citeste si: Drama unei familii din Ucraina. O mamă a cinci copii a murit în timp ce apăra Kievul de armata rusă

În doar câteva ore centrul de zi din Dumbrăvița a devenit neîncăpător. sunt multe cutii, sunt saci cu haine, alimente, jucării...tot ce este nevoie pentru refugiați. Oamenii de aici au adus chiar si medicamente.

Românii oferă locuințe gratuite pentru ucrainieni

Numărul mare de localnici care au donat produse de igienă, dulciuri, conserve dar și haine i-a luat prin surprindere și pe organizatori.

"Am luat legatura cu cei din Suceava, vom trimite un tir maine dimineata la ora 8", spune primarul localității.

Citeste si: Soldat rus surprins cu ochii în lacrimi. A fost lăsat să-și sune părinții după ce a fost capturat

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

La Rânca au fost deja pregătite mai multe spații de cazare pentru refugiații ucraineni. Patronii cabanelor au uitat de profit și au întins o mână de ajutor celor care au fugit din Ucraina și au rămas fără nimic. Câteva sute de mame cu tot cu copii pot sta aici în siguranță.

"Avem mai multe situații de acest gen. Avem camere suite, camere triple, apartamente, camere duble unde putem adăuga câte un pat suplimentar în caz că sunt 2-3 copii", spune patronul unei cabane.

Citeste si: Se întâmplă și minuni la Kiev. O ucraineancă a născut în mijlocul bombardamentelor, după ce un ofițer i-a auzit strigătele și a intervenit

"Aici suntem oameni cu suflet! Putem primi cazare și masă fără discuții și probleme pentru cât va fi nevoie ca timp!"

În plus, români din toate colțurile țării au anunțat că își oferă gratuit locuințele pentru familiile cu copii, inclusiv pentru cei care vin cu animale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: