O mare parte din refugiații Ucrainei au ajuns în România prin Vama Siret și continuă să sosească în număr cât mai mare.

Citeste si: Buncărele din România sunt folosite ca spații de depozitare

Mamele și copiii ajunși noaptea trecută în Vama Isaccea au fost întâmpinați de o ploaie rece, iar voluntarii le-au sărit în ajutor cu tot ce au dispus.

În sala de sport a unei școli din Galați sunt cazate provizoriu 30 de mame cu copiii lor, care nu înțeleg ce li se întâmplă.

Oxana a ajuns în Galați cu cei cinci copii ai ei

Oxana a ajuns de la Ismail la Galați cu cinci copii, cu vârste cuprinse între trei și 11 ani. Ceilalți doi mai mari au rămas să lupte în Ucraina.

Citeste si: A început vânătoarea averilor oligarhilor ruși. Cum încearcă să scape milionarii de sancțiuni

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Mi-a spus că Odesa este înconjurată de nave militare. Se trage. E un infern! Băieţii sunt bine, deocamdată, slavă Domnului.”, spune aceasta.

Iulia a ajuns la noi în țară cu băiatul de trei ani și fetița de patru, iar soțul ei a rămas în Odesa, fiind înrolat în armată.

Citeste si: VIDEO| Ucrainenii veniți în România se pot angaja ușor în țara noastră. Marina, o tânără mămică de de 31 de ani, a fost primită cu brațele deschise la un salon din Capitală

“A fost toată noaptea pe drum. Acuma este stresată, obosită, din cauza asta tensiunea este un pic mărită. Se știe cu probleme cardiovasculare. Va trebui să meargă la Spitalul Județean pentru investigații.”, spune Cristinel Mera, Serviciul de Ambulanță Galați.

Peste 16 mii de persoane au intrat în țară prin punctul de trecere de la Galați

“Este nevoie de pături, de saltele, de lenjerii de pat și de lenjerii de corp, pentru cei care vin doar cu hainele de pe ei.”, adaugă Sergent Teodora Diaconița, ISU Galați.

Citeste si: Rusia ar fi planificat invazia asupra Ucrainei de mai bine de un an. Declarația unui parlamentar rus

De la începutul războiului, prin punctul de trecere a frontierei din județul Galați, au intrat peste 16 mii de persoane din Ucraina.

“Eu fac înregistrările, colegii mei se ocupă de cazare, sunt și persoane care solicită azil. De obicei mulți acceptă orice, oriunde.”, spune Sandra Sabou.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si