Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat în cursul acestei seri, în cadrul unei emisiuni televizate, că ucrainenii şi ruşii sunt "un singur popor".

Citeste si: Buncărele din România sunt folosite ca spații de depozitare

"Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane", a afirmat Vladimir Putin.

Familiile rușilor morți vor primi 7 milioane de ruble

El a adăugat că familiile militari ruși au murit pe front în Ucraina vor „7 milioane de ruble, plus compensații lunare”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Florin Cîțu: Va fi tăiat accesul firmelor rusești la fonduri europene și la finanțare din taxele românilor

"Militarii noștri lupta pentru Rusia, lupta pentru pace în Donbas, pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, luptă ca să nu ne amenințe nimeni cu arme nucleare la granița noastră. Suntem mândri cu militarii noștri, vom face totul să le ajutăm familiile, copiii", a adăugat acesta.

Aproape 6.000 de soldați ruși au fost uciși

Între timp, guvernul a declarat că premierul indian Narendra Modi „a vorbit cu liderii Rusiei, Ucrainei, României, Republicii Slovace și Poloniei cu privire la siguranța și facilitarea evacuării cetățenilor indieni din Ucraina” și că se depun toate eforturile pentru a aduce înapoi 40% dintre indienii blocați în regiunea devastată de război. Dintre cei aproximativ 20.000 de cetățeni indieni aflați în Ucraina, 30% au ajuns deja în India, iar alți 30% se află în țările vecine, a precizat guvernul.

Citeste si: VIDEO- Ziua 8 de război. Situația din Ucraina la zi

Președintele ucrainean Volodimir Zelensk i a declarat că aproape 6.000 de ruși au fost uciși în cele 6 zile de război, potrivit unui raport Reuters. Acest lucru vine în contextul în care se anunță că trupe aeropurtate rusești au aterizat în al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, și că armata rusă susține că a preluat controlul asupra orașului Kherson din sudul țării.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si