VIDEO- Putin aduce teroarea nucleară

Centrala nucleară Zaporojie este capturată de forţele militare ale Federaţiei Ruse. Personalul operaţional controlează starea unitatilor de putere şi asigură funcţionarea acestora conform reglementărilor tehnologice de funcţionare în condiţii de siguranţă", a anunţat Inspectoratul de Stat pentru Reglementări Nucleare din Ucraina.

O explozie va fi de zece ori mai intensă decât cea de la Cernobîl

Ministrul de Externe Dmytro Kuleba a anunţat la acel moment că armata rusă trage din toate direcţiile asupra centralei, că focul a izbucnit deja, iar o explozie va fi de zece ori mai intensă decât cea de la Cernobîl. El a precizat că ruşii trebuie să se oprească imediat să permită intervenţia pompierilor.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-o înregistrare video, că arde cea mai mare centrală nucleară din Europa, făcând apel la cetăţenii europeni să le atragă atenţia propriilor politicieni. "Propaganda rusă a avertizat în trecut că va acoperi lumea cu cenuşă nucleară. Asta nu mai este doar o avertizare, este real", a afirmat el, potrivit BBC.

Preşedintele Ucrainei a discutat pe acest subiect cu Joe Biden şi Boris Johnson

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a transmis, în noaptea de joi spre vineri, că autoritatea de reglementare în domeniul nuclear din Ucraina afirmă că nu s-au raportat modificări ale nivelului radiaţiilor la centrala de la Zaporojie.

Reprezentanţii Agenţiei au arătat că, potrivit informaţiilor de la autorităţile ucrainene, incendiul nu a afectat echipament „esenţial”.

Citeste si: Joe Biden, discuții importante cu Președintele Ucrainei despre incendiul produs la centrala nucleară de la Zaporojie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Incendiul a fost stins, conform anunţului Serviciilor de Urgenţă ucrainene, nefiind înregistrate victime.

Cum a izbucnit incendiul de la centrala nucleară de la Zaporojie?

Incendiul de la centrala nucleară Zaporojie a izbucnit într-o clădire de antrenament aflată în afara complexului reactorului principal, potrivit CNN, citând Serviciile de Urgenţă ale Ucrainei.

„La ora 5.20 a.m.  (ora locală), Serviciile de Urgenţă au intervenit la incendiul de la clădirea de antrenament de la centrala nucleară Zaporojie", au mențționat reprezentanţii Serviciului, pe o rețea socială, informează CNN.

În jur de 40 de pompieri şi zece autospeciale au intervenit pentru a stinge incendiul, a mai precizat sursa citată.

Zelenski: „Ucraina are 15 unități nucleare. Dacă există o explozie, este sfârșitul tuturor”

Potrivit primarului din Energodar, Dmytro Orlov, focul a fost provocat de bombardamentul continuu asupra clădirilor şi unităţilor centralei.

Citeste si: De e important orașul Cernobîl pentru armata rusă?

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Anterior, primarul Orlov anunţase lupte intense între forţele ucrainene şi cele ruseşti la periferia oraşului.

Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută după atacul de la Zaporojie

Din fericire pentru țara noastră, autoritățile nu detectează radioactivitate crescută, iar măsurătorile de vineri dimineața arată niveluri normale de radiații, a anunțat vineri ministrul Mediului, Tanczos Barna.

VIDEO: Imagini suprinse de camerele de supraveghere cu atacul rușilor de la Centrala Nucleară Zaporojie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si