Şeful statului ucrainean a îndemnat cetăţenii ruşi să „iasă în stradă” şi să protesteze, conform BBC.

Luptăm împotriva unui inamic puternic care ne depăşeşte ca număr. Ne întrece prin tehnologia pe care o deţine, însă este la o mie de ani lumină distanţă de oamenii normali cu demnitate. Oamenii Ucrainei! Am supravieţuit nopţii care ar fi putut opri cursul istoriei- istoria Ucrainei, istoria Europei.

Trupele ruse au atacat staţia nucleară Zaporojie ”, a declarat acesta.

Șase evenimente de tip Cernobîl

Preşedintele Ucrainei a adăugat faptul că atacul rusesc asupra centralei nucleare Zaporojie ar fi putut provoca distrugeri egale cu „şase evenimente de tip Cernobîl”.

Citeste si: Autoritățile din România nu detectează radioactivitate crescută după atacul de la Zaporojie

Zelenski a numit atacul Rusiei drept un act de ”teroare la un nivel nemaiauzit”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Adresându-se poporului rus, şeful statului ucrainean a menţionat: „ Cum este posibil acest lucru? Nu ne-am luptat împreună împotriva consecinţelor catastrofei de la Cernobîl în 1986?”.

El îndeamnă cetăţenii ruşi să „iasă în stradă şi să spună guvernului lor că vor să trăiască”.

Zelenski, cot la cot cu liderii mondiali

Președintele ucrainean a mai subliniat că ţine legătura cu liderii mondiali, despre care a spus că sunt „şocaţi” de atacul care a avut loc la centrala nucleară.

Citeste si: Forțele rusești au preluat controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie

El solicită, de asemenea, o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei şi sancţiuni împotriva unui „stat terorist nuclear”.

Radiaţiile nu ştiu unde este Rusia. Radiaţiile nu ştiu care sunt graniţele ţării tale ”, a fost mesajul său pentru ruşi.

Citeste si: Joe Biden, discuții importante cu Președintele Ucrainei despre incendiul produs la centrala nucleară de la Zaporojie

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si