![Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației covid](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1676/20206045/1/sorin-cimpeanu-og-1.jpg?width=320&height=180)
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației
Elevii nu mai sunt obligați să meargă cu măști la școală (masca se păstrează cu titlu de recomandare, alături de respectarea regulilor de igienă), iar facultățile și școlile nu mai pot organiza cursuri online sau examene online, potrivit oficialului.
Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică “se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Masca în școli se păstrează cu titlu de recomandare
Încă nu este un lucru cert dacă vor fi aplicate modificările, de mâine, de miercuri sau din zilele următoare.
Citeste si: Un profesor din Capitală a fost arestat în curtea liceului la care predă după ce ar fi spart capul unui elev
Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă nu va fi prelungită după 8 martie, iar o serie de restricții vor fi eliminate.
Citeste si: Simulări Evaluare Naţională 2022: Când încep examenele pentru clasa a 8-a?
“ Ordinul comun este emis în baza Ordonanței de Urgență nr. 141 din 2020 și a Legii 55 din 2020. Ieșirea din starea de alertă echivalează cu faptul că acest ordin comun își încetează automat valabilitatea “, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.
Ce precizări a făcut Sorin Cîmpeanu în legătură cu desfășurarea cursurilor online ale facultăților
“Odată cu ieșirea din starea de alertă, dispare singurul fundament legal (Legea 55) care permitea derogare de la acest lucru”,
a declarat ministrul Educației.Oficialul a continuat că “ școlarizarea fără certificarea calității de către ARACIS poate conduce la nerecunoașterea diplomelor românești “.
“ Pentru viitor, va trebui să gândim modalitatea în care se realizează acreditarea, pentru a se putea organiza cursuri online. Dar asta va presupune cu siguranță evaluări ale resursei umane, ale infrastructurii fizice și IT, proceduri “, a declarat Cîmpeanu.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării cu visul de ”a lucra în televiziune” sau ” de a fi pe sticlă”. Ulterior, a realizat că îi place să scrie. ”Am fost printre cei ce au reușit să facă și practică în acest domeniu, eram pasionată de sport, așa că am ajuns să și scriu despre asta, chiar în perioada Mondialului din Rusia, și mi-a plăcut enorm”.
Iubește dansul și să-și petreacă timpul alături de cei dragi.
”Îmi plac subiectele picante, dar nu le ocolesc nici pe cele serioase.
Îmi doresc să învăț cât mai multe, să cunosc cât mai multe povești, poveștile oamenilor care încă mai cred în noi, presa. Vă invit să citiți articolele mele pe stirilekanald.ro!”.