Republica Moldova a primit cei mai mulți refugiați de la izbucnirea războiului, iar aceasta a atins limita capacităților sale, raportat la propria populație.

Citeste si: Polonia transmite că țările NATO trebuie să acționeze împreună pentru a furniza echipament Ucrainei

Duminică, corpul diplomatic al statelor membre UE va trebui să recurgă la măsuri de urgență.  "Moldova nu va fi lăsată de izbelişte, iar angajamentul a fost înregistrat pe video pentru a putea fi postat şi pe internet."

, a fost declarația șefilor delegației UE.

Oficialii ruși au răspândit zvonuri cum că ambasadele de la Chișinău vor fi închise

Statele membre UE intenționează să își închidă ambasadele de la Chișinău, iar personalul urmează să părăsească țara, acestea fiind zvonurile rețelei populare ruse „Telegram”.

Citeste si: Primăria Capitalei organizează un centru pentru refugiații din Ucraina, la Romexpo

„Există zvonuri conform cărora urmează să părăsim ţara şi să vă lăsăm într-o clipă singuri. Este vorba despre o tentativă disperată de a difuza panică şi teamă în rândul cetăţenilor RM.”, adaugă aceștia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis: Parcurgem cea mai gravă criză de după cel de-al Doilea Război Mondial

„Suntem hotărâţi mai mult decât oricând să fim eficienţi şi să ajutăm. Zilele trecute în RM au sosit permanent din partea UE şi a ţărilor membre ajutoare financiare şi umanitare.”, mai spun membrii delegației UE.

Republica Moldova a ajuns la limita capacităților sale

Moldova, un stat de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, se află la granița cu Ucraina și este cea mai slabă din punct de vedere economic. „Acest război ne-a destabilizat pe toţi. Tragedia ne depăşeşte, iar numărul celor care fug de război este unul uriaş faţă de capacitatea noastră operativă.”, adaugă Ana Revenco, ministrul de interne al Republicii Moldova.

Citeste si: Vladimir Putin ”nu se va opri la Ucraina. Descurajarea nu mai este suficientă”. Care sunt temerile Țărilor Baltice

„Toate autorităţile simt presiunea la fel ca şi populaţia.”, spune Ministrul de Interne.

Nu toate persoanele care ajung în Republica Moldova rămân în țară. O mare parte pleacă mai departe în aceeași zi.

Citeste si: Maia Sandu a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană. Ce mesaj a transmis președintele Republicii Moldova

Conducerea actuală a Republicii din jurul preşedintei Maia Sandu încearcă totuşi să conducă ţara către UE. Săptămâna trecută Sandu a înaintat o cerere (fără succes probabil, dată fiind actuala stare a lucrurilor) privind aderarea la UE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si