Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, vrea să lămurească speculațiile și a anunțat care sunt următoarele mișcări ale Rusiei.

Citeste si: 174 de soldați portughezi vin în România pentru a întări apărarea

De două săptămâni, conflictul dintre Rusia și Ucraina a luat amploare. Situația este una dramatică, iar oamenii mor pe capete. Oamenii se gândesc la un război mondial, dacă Putin atacă Europa.

Vladimir Putin va ataca România?!

Miniștrii apărării din Ucraina și Rusia, Serghei Lavrov şi Dimitro Kuleba s-au întâlnit pentru o serie de negocieri în Antalya, la inițiativa președintelui turc. Astăzi s-au aflat răspunsurile așteptate de toată lumea.

Serghei Lavrov a declarat că nu are intenții rele pentru vreun teritoriu anume, mai ales pentru Europa sau România, explicând de asemenea că războiul dintre Rusia și Ucraina a degenerat în urma unei amenințări.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Noi nu plănuim să atacăm alte țări, noi nu am atacat nici Ucraina! Am explicat de nenumărate ori, situația a degenerat în Ucraina unde era o amenințare directă pentru federația rusă, în ciuda a numeroși ani de propuneri și negocieri. Nu am fost ascultați niciodată!”, a declarat Serghei Lavrov.

Citeste si: Armata ucraineană susține că ofensiva Rusiei a încetinit după două săptămâni de război

Pe 10 martie 2022 a avut loc a patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, asta la două săptămâni după izbucnirea războiului, însă cu toate astea nu s-a ajuns la o decizie finală.

Citeste si: Un spital de copii din Mariupol a fost distrus de bombe

Miniștrii de Externe din Rusia și Ucraina au delcarat că vor încerca să găsească o soluție pentru a opri atacurile și bombardamentele, însă momentan nu au fost făcute progrese față de întâlnirile precedente.

„Astăzi ne-am întâlnit cu ministrul de Externe al Rusiei, la invitația acestuia, și am avut o discuție trilaterală, împreună cu delegația Ucrainei, condusă de Dmitri Kuleba. Această întâlnire a avut loc la inițiativa părții turce, pentru că suntem deschiși negocierilor și pentru a găsi o soluție pentru a capăt conflictului și de a ieși din această criză”, a mai declarat Serghei Lavrov.

Citeste si: Opresc sau nu rușii focul? Concluzia la care au ajuns Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov, după o nouă rundă de negocieri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si