Iarna a venit mai târziu în România în acest an, imediat după intrarea în primăvară. Gerul s-a instalat bine în toată țara și nu se dă dus prea ușor, iar ninsorile continuă și ele, nu numai în zonele de deal și munte.

Citeste si: Paştele 2022: Pe ce dată pică în acest an pentru ortodocşi şi catolici

Deasupra României se află un val de aer polar venit din Siberia, care acoperă partea de Sud-Est a Europei.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor continua să scadă și în zilele următoare.

Citeste si: VIDEO- Ger în luna martie. Cât mai ține frigul

Vreme rece și săptămâna viitoare

Ne aflăm încă sub o atenționare de vreme rece valabilă până sâmbătă dimineață, iar în următoarele două nopți meteorologii se așteaptă la o vreme geroasă, cu temperaturi sub -10 grade Celsius. Zonele cele mai afectate de ger vor fi partea de Nord și Centru a României.

Pe parcursul săptămânii viitoare, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Chiar și în ultima săptămână din martie, vremea se menține mai rece decât normaul perioadei în întreaga țară.

S-au înregistrat minus 32 de grade în Maramureș

Cea mai scăzută temperatură din judeţul Maramureş, minus 32 de grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteorologică Iezer din Munţii Rodnei, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Ger în luna martie. Cât mai ține frigul

"Indicele de răcire a atins aseară valoarea de minus 32 grade la staţia meteo Iezer", a spus Dan Bucă, potrivit Agerpres. De asemenea, temperaturile negative au favorizat formarea unui pod de gheaţă pe râul Mara, unde apa curge pe sub podul de gheaţa. Curg sloiuri de gheata pe râurile Iza, Lăpuş, Suciu şi Firiza. Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara şi Cosău.

Prognoza meteo ANM până în 11 aprilie 2022

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri dimineața prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum va fi vremea în intervalul 14 martie – 11 aprilie 2022.

Citeste si: Sâmbăta Sfântului Teodor 2022: Ce nu este bine să faci în această zi?

Prognoza ANM pentru săptămâna 14- 21 martie 2022
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si: Calendar ortodox 12 martie 2022. Sărbătoare mare sâmbătă

Prognoza ANM pentru săptămâna 21- 28 martie 2022
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Deasupra României se află un val de aer polar venit din Siberia, care acoperă partea de Sud-Est a Europei. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor continua să scadă și în zilele următoare.

[Sursa foto: Pixabay]

Prognoza ANM pentru săptămâna 28 martie- 4 aprilie 2022
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru săptămâna 4- 11 aprilie 2022
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si