Sâmbăta Sfântului Teodor 2022. Sfântul Teodor este sărbătorit pentru o minune săvârșită la mulți ani după trecerea sa la cele veșnice.

În aceeași zi se face pomenirea celor adormiți.

Tradiția populară mai spune că vinerea înainte de sărbătorirea Sfântului Teodor este Vinerea Sântoaderului. Se mai numește și Vinerea de după Lăsatul Secului de Paște. Este dedicată unuia dintre Caii lui Sântoader.

În tradiția creștină această zi mai este numită și Sâmbăta Colivelor.

Este prima sâmbătă din Postul Mare. Tot în această zi, gospodinele obișnuiesc să pregătească colivă din grâu fiert și o împodobesc. 

Totodată, coliva aminteşte de o minune a Sfântului Teodor Tiron, petrecută în vremea împăratului Iulian Apostatul (361-363), care a dat ordin guvernatorului oraşului Constantinopol să stropească toate alimentele din pieţe cu sângele jertfit idolilor, în prima săptămână a Postului Mare, ca astfel să-i oblige pe creştini să întrerupă postul şi să consume jertfe aduse idolilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sfântul Teodor Tiron a apărut în vis arhiepiscopului Eudoxie şi i-a poruncit să-i anunţe pe creştini să nu cumpere nimic din piaţă, ci să mănânce grâu fiert cu miere.

Mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii zilei

„Numele tău este special pentru mine. Când îl aud, inima mi se umple de fericire și nostalgie. Distanța ne separă dar suntem pe veci legați. Îți doresc tot binele din lume.

La mulți ani cu ocazia zilei tale onomastice!”

„De câte ori ți-am urat 'La Mulți Ani' de ziua numelui tău? De acum le-am pierdut șirul. Și de ce continui să o fac? Pentru că ai un nume minunat și un zâmbet fantastic! La mulți ani!”

„La mulți ani cu ocazia zilei tale onomastice! Scuză-mă pentru că îți trimit același mesaj de zece ani încoace ...dar și în acest an era oferta specială!!!”

„M-am gândit toată ziua la tine, tocmai pentru a nu uita să-ți transmit urări de 'La Mulți Ani' cu ocazia zilei numelui tau! Te îmbrățișez cu drag.”

„Numele tău este muzică pentru urechile mele. La mulți ani, iubire!”

„Pentru prietena mea cea mai bună: numele tău este des întâlnit dar tu ești o persoană unica, specială. La mulți ani de ziua onomasticii tale!”

„De Sfântul Teodor să ți se deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea curcubeu la fiecare furtunăp, zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate cât poți să duci și multe împliniri, să nu le mai știi numărul.
La Mulți Ani!”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Nu doar de ziua numelui, Sfântului Teodor, să fii fericit(ă), ci în toate zilele ce urmează să ai parte de sănătate, bucurii și realizări și de respectul și prietenia celor din jur.
Credință, speranță și iubire.
La Mulți Ani, de Sfantul Teodor!”

„Ziua numelui să-ţi fie luminoasă şi fericită, şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta!
La Mulţi Ani!”

„La Mulţi Ani, Teodor!
Sfântul ce te protejează să-ţi aducă multă sănătate, mult noroc în toate, fericire şi împliniri, tot aşa cum vrei!
Să ai o zi minunată, Teo!”

„Lovi-te-ar cu putere
cel mai mare noroc din lume
și cel mai mare sac cu bani,
Crapă-s-ar butoiu' cu sănătate
fix deasupra ta.
La Mulți Ani, Teodor!”

„Realizări şi bucurie,
Dragoste mereu să fie,
Sfântul tău să te-ocrotească,
Visele să-ţi împlinească.
La Mulţi Ani, Teodor!”

„La Mulți Ani, Teodor! Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum o zi de vară la malul mării, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori. La Mulți Ani, Teodor!”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si