Premierul Ciucă a condamnat în termeni fermi agresiunea neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei în Ucraina şi a remarcat răspunsul puternic şi unitar al statelor Uniunii Europene şi NATO pentru consolidarea Flancului Estic şi garantarea securităţii.

Citeste si: Preturile la gaze explodează în Europa. Vladimir Putin anunță scumpiri

„Este deosebit de valoros răspunsul comun, puternic, şi rapid al tuturor statelor occidentale care gândesc în termenii democraţiei, economiei de piaţă şi a lumii bazate pe reguli.

Este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii noştri să fie protejaţi de efectele militare, sociale şi economice, iar poporul ucrainean să resimtă solidaritatea tuturor statelor care condamnă cu fermitate această agresiune ilegală”, a afirmat şeful Executivului, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Mesajul lansat de premierul României

Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele situaţiei din regiune şi modalităţile de soluţionare a conflictului, context în care ministrul israelian al Afacerilor Externe, Yair Lapid, a evocat vizita premierului Statului Israel, Naftali Benett, la Moscova şi discuţiile purtate cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Citeste si: Culorile steagului Ucrainei au fost proiectate pe faţada Ambasadei Rusiei de la Lisabona. Ambasadorul rus și-a ieșit din minți

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Oficialul israelian a mulţumit României pentru sprijinul prompt şi prietenesc acordat cetăţeniilor israelieni şi evrei care se refugiază din Ucraina pentru a se repatria în Israel.

nicolae-ciuca-este-nevoie-mai-mult-ca-oricand-ca-cetatenii-nostri-sa-fie-protejati-

Mesajul lui Nicolae Ciucă.

[Sursa foto: Facebook]

Discuţiile au vizat, de asemenea, oportunităţile de cooperare economică şi de securitate între Romania şi Statul Israel, cu precădere în sectorul securităţii cibernetice.

Citeste si: Putin acuză Ucraina de „încălcări flagrante” ale dreptului umanitar. Ce a discutat cu Macron și Scholz

De asemenea, o altă temă importantă a reprezentat-o perspectiva organizării, în Israel, a unei noi şedinţe a celor două guverne, prilej pentru valorificarea oportunităţilor de creştere a colaborării economice şi schimburilor comerciale între cele doua state, mai indică sursa citată.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 18 de război. ”În numele lui Dumnezeu, opriți acest masacru” Mesajul Papei către Vladimir Putin


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si